На то нам је указао портал Раскринкавање.ба у својој анализи.

У истанбулској улици Истиклал погинуло је шест особа, а дестине их је повређено у експлозији 13.11.2022. године. Према медијским извештајима, 46 особа ухапшено је због сумњи да су учествовале у организацији напада, ког су турски званичници окарактерисали терористичким. Два дана након ове експлозије на нашем порталу објавили смо чланак под насловом: "НОВИ НАПАД У ТУРСКОЈ: Активирана ауто-бомба (ВИДЕО)"

Међутим, Турска радио-телевизија ТРТ је на својој дигиталној платформи ТРТ Балкан објавила чланак у коме се наводи да су медији из региона пласирали лажну вест о новом терористичком нападу у Истанбулу. Како се наводи у овом чланку, у Истанбулу је у ноћи 15.11.2022. дошло до пожара на аутомобилу током вожње, а пожар је убрзо захватио још неколико аутомобила.  

У првобитном тексту о "новом нападу" преузели смо и лажни твит профила @LWNChannel, објављен 15.11.2022, који је регистрован у новембру ове године и имао је нешто више од 30 пратилаца кад је вест објављена. Такође, у твиту се није наводио ни извор информације о "новом нападу".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".