Пре певачеве потврде све је било само нагађање. Његова жеља је да враћене песме препева његова братаница Илда Шаулић у свом стилу: 

- Љут сам јер су ми многи окренули леђа, а многи не знају да ми кажу ни здраво када ме виде. То је разлог што сам донео такву одлуку - потврдио је Дудић и додао:

Фото: Јутјуб принтскрин/Балкан Инфо

 

- Ове недеље би требало да се видим с Илдом. Моји сарадници су ми дали предлог да све песме које сам писао тим незахвалним звездама препева Шабанова ћерка. Она је то прихватила и она ће то одлично да изнесе. Ипак је то моја крв. А ови што су ме издали, срамота ме је њихове срамоте. Градио сам многе каријере, а они сада окрећу главу од мене. То је незамисливо! Познато је да је Дудић писао за многе данас велике звезде, које очито заборављају да су управо добрим песмама градиле каријеру. Иначе, Дудић истиче да је Бекуту много волео, али да се она огрешила од њега. Написао јој је ванвременске хитове "Стани, стани, зоро" и "Рано моја", а она му ни хвала није рекла.

Фото: АТА имагес

 

 

- Пре неколико година, када је хтела поново да их сними, позвала ме је да ми то каже. Одмах је рекла да пара нема и ја сам одговорио да не мора ништа да ми плати. А када сам ја њу замолио да ми буде гост на концерту у Добоју, саопштила ми је да не може јер баш тог дана има нешто заказано. Није него... Ето, то се зове захвалност - говорио је Хасан о Ани.

 Хасан је радио прва три албума бившој супрузи Злати Петровић за сарајевске продукције "Дискотон" и "Сарајеводиск", с тридесетак прелепих песама: "Дођи да ми руке грејеш", "Дај ми боже мало снаге", "Памтићу састанке наше", "Плавокоси", "Чарапанка", "Ој, Иване, лепотане", "Нећу ага твоја блага", "Љуби ме још мало", "Ти си моје најдраже", "Тебе имам за дане среће", "Кад би хтео мени да се вратиш", "Сети се свега", "Срце ће га препознати", "Хеј, мали, не дирај ме", "Не љутим се што одлазиш", "С тобом бих се миловала", "Ти си моја слатка тајна" и друге.

Фото: АТА имагес

 

 

- Велике паре од продатих плоча нисам уплаћивао на рачун, већ сам их дао за њену рекламу. Не жалим, волео сам је. Злата никог не мрзи, увек је најгора била за себе и своје ближње. Бог јој је све дао, али ђаво јој не да. Треба бити поштен - Злата је постала велико име и скуп певач захваљујући мени и мојим песмама.

Први хит Халида Бешлића "Пјесма о њој" написао је такође Дудић, као и песме "Та је жена варала ме" и "До љубави твоје ми је стало". Такође је радио песме "Нема тужније судбине" и "Хеј, другови моји", које је снимио Љуба Аличић, док је и чувени хит "Пут путује мој јаран" за први албум Халида Муслимовића, веровали или не, компоновао управо Хасан.

Фото: Н. Скендерија

 

- Мало је познато да сам ја компоновао хит песму "Пут путује мој јаран" и поклонио је аранжеру Бори Вишњичком за први албум Халида Муслимовића. Песму је потпуно непримећено неколико година раније снимио Слободан Трифунов с Радојем Барајевцем и није ми жао што је ја нисам снимио - изјавио је Дудић.

(Курир.рс)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".