Кокаин се, кажу, налазио у једном складишту на ширем подручју главног града, а дрога је била у тајном транзиту, односно с истока је скривена ушла у Хрватску и била је намењена за тржиште земаља западне Европе.


Крађа кокаина велике вредности, како неслужбено сазнаје Јутарњи, резултирала је врло брзом и агресивном реакцијом наркоклана, који је у Хрватску послао своје људе како би утврдио ко му је украо дрогу, да покуша да је врати, а кривце "казни".

Та "истрага" наркокартела наводно је већ резултирала с неколико кривичних дела почињених на подручју Хрватске. Наводно је почињена једна отмица и премлаћивање особе коју су сматрали одговорном за нестанак дроге, али и покушај отмице сарадника те особе, као и насилни покушај повратка дела отете дроге.

Фото: МУП

 

Лист пише да упркос покушајима од полиције није успео да сазна да ли им је позната ова информација о крађи нарокотика.

Међутим, пише Јутарњи, из низа акција које су поједина елитна одељења криминалистичке полиције последњих пола године проводили, чини се да је полиција и те како упућена у то што се догађа.

Наиме, у једној од полицијских акција које су се у протеклих шест месеци заређале широм Хрватске против међународних трговаца кокаином детектована је, поред осталог, особа за коју наркоклан сумња да му је украла дрогу.

Што је још важније, наводе, та крађа кокаина даје могући нови контекст читавом низу хапшења "опасних момака" из балканског подземља који су се у протеклих пола године почели да се "сливају" у Хрватску под лажним идентитетима, а које би затим полиција, у наизглед неповезаним акцијама, хапсила због дроге и оружја.

Лист пише да постоји сумња да је неке од тих особа у Хрватску "по задатку" послао наркоклан, управо како би се осветили због нестанка дроге или су, пак, покушали да је пронађу и вратити власнику.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".