Пејовић је за ТВ Прва рекла да је српска држављанка сада у стабилном стању и да ће остати у болници.

Њој је била повређена рука и имала је страно тело у рамену.

Конзулка је најавила да ће данас отићи до болнице да се увери да је повређена држављанка Србије добро и да види шта још конзулат може да уради.

Пејовић је навела да ју је јутрос позвао министар спољних послова Ивица Дачић, како би се распитао о здравственом стању повређене држављанке Србије.

Пејовић истиче да је, према најновијим информацијама турских власти, у јучерашњој експлозији на Тргу Таксим смртно страдало шест особа, а 81 је теже и лакше повређено

- Свих шест погинулих су идентификовани и ради се о турским држављанима. Од 81 повређеног лица, петоро се налази на интензивној нези, 50 је после санација повреда упућено на кућно лечење, а остали су задржани у болницама - навела је Пејовић.

Што се тиче наше држављанке, конзулка каже да се она у тренутку експлозије затекла у шетњи са пријатељицима на Тргу Таксим, који је један од највећих атракција Истанбула.

Конзулка каже да ју је контактирао велики број грађана Србије који су сада у Истанбулу из различитих разлога.

Они су били забринути, јер је цео кварт око Трга Таксим био изолован, али Пејовић истиче да нема разлога за бригу.

- Наши грађани су ме контактирали јер је су били забринути за своју безбедност и повратак, али нема никаквих проблема. Овог јутра у Истанбулу све ради нормално, укључујући и аеродром - поручила је конзулка Пејовић.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".