Ово је први пут да је јавност могла да види емотивну страну Стефана Ђурића Расте, а мало је рећи да се певач сломио када је водитељ у једној емисији пустио кадрове његовог обданишта у Приштини, као и улицу у којој је одрастао. Сузе су му потекле када је видео бакину кућу у Сребреници у којој је провео детињство.

Оно што је многе дирунуло па и певача, јесу његови другови из школе који су били део његовог скромног одрастања, па је тако другарица открила да је чувала стоку са њим, а када су имали мало слободног времена правили су куле од песка у оближњем потоку.

Фото: Катарина Михајловић

 

Раста је најпре проговорио о Приштини:

- Одвратна атмосфера и одвратна ситуација. Заиста памтим само да смо се добро забављали као деца колико год било тешко у тој атмосфери - рекао је он, па открио како је провео последњи рођендан тамо.

- Сви су били свесни да је то то и да ћемо после те прославе напустити своје домове и да ћемо сви да одемо. Треба бити 10 пута пажљивији када причамо о Косову, а поготово ако то радимо из позиције у Београду, управо због наших људи доле. Не знам да ли су људи свесни, али енклаве су гето. Да ли то постоји негде на свету осим на Косову? Људи су затворени као у гету и то се све дешава у 2022. години. То је заиста болна тема, али и тема о којој никада не би требало да престане да се прича- истакао је он.

Раста се осврнуо на болно детињство, па открио како је протекло напуштање Косова.

- Ми смо ишли тим неким путем, а около горе куће гори све, животиње трче, људи беже, то је сцена коју ћу увек памтити - истакао је он, па додао како му је било након тога:

- Био сам јако срећан тада у Сребреници поготово што сам имао ту могућност да се склоним из затворене гетоизоване ситуације у неку бар мало отворенију са слободнијим друштвом. Имао сам ту срећу да сам живео тај начин живота на селу и имао прилику да од малих ногу створим радне навике и то је оно што ми данас много значи.

- Све може да се изгради из почетка поново. Из почетка се рађају најбоље ствари. Тај живот са сељацима те потпуно оплемени док не дођеш у неку средину где живе сељачине и ту се потпуно окрене свест и визија ствари. Никада нећу моћи да захвалим родитељима због свега што су урадили за мене. Схватио сам да треба да се окружим људима који ме знају много пре “хајпа” и пре него што сам постао то што сам дана - додао је он.

Фото: Инстаграм принтскрин/stefanrasta

 

Репер се након свега осврнуо на однос са ћерком Таром.

- Много ми значи однос са Таром јер нас двоје узајамно одрастамо и пролазимо кроз неке различите ствари и фазе. Ја немам бебиситерке код куће и немам кућне спремачице. Сам се бавим собом, својом кућом и својим дететом. То ми је уживање - рекао је он у емисији "Први ред".

- Шта год да ми се десило у прошлости то је оно што ме данас чини. То је дефинитивно нешто без чега не бих био данас ово што јесам. - додао је он.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ана Николић - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".