- У заједничкој акцији  Безбедносно-информативне агенције,  СБПОК, УКП – ПУ за Град Београд, САЈ, Жандармерије Министарства унутрашњих послова, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал уз сарадњу са ЕУРОПОЛ, данас је у раним јутарњим часовима лишено слободе 17 лица, припадника организоване криминалне групе тзв Врачарци коју предводе Н.В. и У.П, и то: Л.Ц, И.Б, Д.М, Н.Б, В.М, Н.М, С. М, А.М, Н.К, Н.Т, М.Т, Ј.Б, Ђ. К, Н. Ј, А.Н, Н.В. и Д.Н, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела и више кривичних дела тешко убиство - наводе из Тужилаштва.

У току је претрес на преко 50 локација укључујући и више путничких моторних возила. Одузето је више комада ватреног оружја, већа количина новца, неколико луксузних путничких возила и криптованих телефона.

Ова организована криминална група је вршила кривична дела на територији Београда као посебан део организоване криминалне групе тзв. Кавачи на чијем челу су Р.З. и С.К.

Организована криминална група тзв. Врачарци је деловала по налозима ОКГ „Кавачи“ у Србији и иностранству.

У претходном периоду је неколико припадника ове ОКГ ухапшено у иностранству. Ова ОКГ је финансирана од стране ОКГ „Кавачи“ и била је предвиђена за извршење најтежих кривичних дела у Републици Србији, између осталог и за напад на највише државне функционере Републике Србије.

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и  она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".