У једном од интервјуа за Би-Би-Си творац популарне анимиране сеије Мет Гренинг открио је зашто главни ликови у серији нису неке друге боје, него баш упадљиво жути. Рекао је да је једна од аниматорки спонтано дошла на идеју да буду жуте боје, која се њему лично свидела.

- Једна аниматорка је осмислила "жутило" Симпсонових и чим ми га је приказала, рекао сам: "Ово је одговор! Кад даљинским управљачем листате канале и упадне у фокус жута боја, знаћете да гледате Симпсонове - рекао је Гренинг, додајући да није желео да прихвати "конвенционалне боје цртаћа" за главне јунаке своје анимиране серије.

Некад је гледаоцима са малих екрана вероватно било чудно да виде ликове жуте боје коже и свакако им је требало да се на то навикну. Иако је, с обзиром на успех Симпсонова у последњих 30 година, одабир жуте био генијалан Гренингов потез, то се може поткрепити и неким научним тврдњама.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Simpsons (@thesimpsons)

Теорија боја могла је да утиче на одлуку да се одабере светлија боја јер је познато да жута поседује и психолошки учинак на људски мозак. Због начина на који наше очи обрађују светлост, жута је боја највидљивија људском оку, а такође симболизује оптимизам и радост.

(Индекс.хр)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".