Бивши председник Доналд Трамп у понедељак је председницу Представничког дома Ненси Пелоси назвао "животињом", неколико дана након што је њеног мужа чекићем напао човек оптужен да је покушао да отме говорницу.

- И ја мислим да је и она животиња, да вам кажем истину - рекао је Трамп на митингу у близини Дејтона у Охају, у име републиканских кандидата уочи међуизбора, пре него што је поменуо Пелоси и Представнички дом који су га опозивали два пута.

Трамп је дао коментар о Пелоси одмах након што је поменуо члана банде МС-13 осуђеног за убиство, на кога је рекао на исти начин: "Ово је била животиња“. Мужа Ненси Пелоси, Пола, напала је 28. октобра у Сан Франциску особа оптужена да је покушала да је отме и науди другим демократама. Напад је изазвао забринутост, посебно међу демократама, због политичког насиља и републиканске реторике.

Чинило се да је Трамп говорио о потенцијалној реакцији коју би добио од свог коментара: "Рећи ће: ’Каква ужасна ствар. Он је Ненси Пелоси назвао животињом“, рекао је бивши председник.

- Никада више нећу користити реч с*ање. Али оно што нам је урадила у овој земљи…”, рекао је Трамп на митингу, утихнувши. Такође је  назвао "лудом Ненси Пелоси“, као што је то често чинио раније.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".