Један од сведока сарадника који даје изјаву је Срђан Лалић, ИТ стручњак, који је са Тужилаштвом за организовани криминал склопио споразум о сведочењу по којем у замену за 18 година затвора мора да исприча све што зна о криминалној групи. Након што је положио заклетву, Срђан Лалић је кренуо са сведочењем у предмету групи Вељка Беливука и Марка Миљковића.

- Следеће у чему учествујем је отмица Горана Величковића Гоксија, који је на скају био Жути- казао је Лалић, пијући воду. - На лето 2020. године и Хрватин почиње да се виђа са нама. Знам да је Беливук тражио Гоксија због његове наводне блискости са Филипом Кораћем. Бојан Хрватин је био близак са Гоксијем.

Лалић затим наводи како су намамили Гоксија да дође, нудећи му на продају неко оружје.

- Вељко и Марко су нас окупили на стадиону. Детаљно су нам изложили план, како да се све реализује.

Фото: Приватна архива

 

 

Лалић је затим описао како су почетком августа 2020.  запутили ка кући у Ритопеку, али да су неколико километара пре куће скренули са пута и на некој ораници оставили возило. Био је на радио вези са Миљковићем.

- Хрватин се око 17 сати нашао са Величковићем, запутили се до возило, ушли и кренули како би обавили наводну куповину оружја. Прилазе њиви, залазе у њиву, Миљковићев задатак био да блокира пут, како нико не би могао да скрене, док се не обави отмица.

Лалић је затим таксативно навео које затадке су имали чланови групе. Испричао је како су Гоксија шчепали за врат, бацили на земљу.

- Беливук га је неколико пута ударио ногом по глави, ја му везао лисице на леђима и убацили смо га у возило и кренули смо ка кући у Ритопеку- казао је Лалић. - Испитивали смо га Милош Будимир и ја претварајући се да смо полиција. Лепљивом траком смо му облепили очи, уста,и ноге. Ушли смо у кућу, Горана убацујемо у скривену просторију, ту је био простран најлон. После шутирања је почео да кркља, скинули смо му са уста траку, испљувао је неколико зуба и крв. Креће испитивање, ударање. Ја узимам клешта армирачка и заломио сам му њима врх нокта, претећи да ће му бити откинути нокте ако не ода шифру на скају.

Величковић је, према Лалићевим речима тражио да види Беливука. Причали су о неком дугу који је наводно овај имао према Беливуку.

- Нисмо га више тукли, причали са њим о неким навијачким темама, цени кокаина. После сат времена у просторију улазе Беливук и Миљковић - наводи Лалић, додајући да је Хрватин у међувемену направио неколико фотографија. - Миљковић улази са великом секиром, подбочио се на секиру, прозборио пар реченица са Гораном, рекао му да легне на стомак. Миљовић је изненада снажно замахнуо, једном, дав пута. Чула су се два тупа ударца. Горан се храбро и и достојанствено држао све време. Преминуо је. Беливук је узео секиру, раздвојио главу од тела, исекао стопала, преместио делове тела и тако сликао и на леђима написао Кораћ пи... Знао сам да ће га убити, али нисам знао да ће баш тако, био сам изненађен.

Беливук се, како је навео Лалић, са Горановог телефона писао Кораћу и још неким људима, Касније му је предао апарат и задужио га да га уништи.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".