У саопштењу се наводи да је су изведене симулације напада на ваздушне базе и авионе, као и на велики јужнокорејски град, како би се „разбила ратна хистерија непријатеља“.


Јужнокорејски и амерички званичници су саопштили да је Пјонгјанг извршио техничке припреме за тестирање нуклеарног оружја, први пут од 2017.

Високе дипломате из Сједињених Држава, Јапана и Јужне Кореје разговарале су телефоном током јучерашњег дана и осудиле недавне тестове, укључујући непромишљено лансирање ракете која је прошле пала надомак обале Јужне Кореје, наводи се у саопштењу америчког Стејт департмента.

Спасилачки брод јужнокорејске морнарице користио је подводну сонду за извлачење делова који се анализирају, рекао је званичник.
Тензије на Корејском полуострву су порасле након што је Пјонгјанг извео рекордан број лансирања ракета током ове године.

Прошле недеље Пјонгјанг је испалио више балистичких пројектила, укључујући, како се претпоставља интерконтиненталну балистичку ракету (ИЦБМ), и стотине артиљеријских граната у море, док су Јужна Кореја и САД спроводиле шестодневне ваздушне вежбе које су завршене у суботу.

БОНУС ВИДЕО: 

НУКЛЕАРНИ НАПАД КАО ОДГОВОР НА НУКЛЕАРНИ НАПАД: Погледајте како Руси вежбају за најгори сценарио

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".