Нова премијерка Италије Ђорђа Мелони искористила је данашњу посету седишту Европске уније да каже да ће Италија бити сила са којом се треба носити по одређеним питањима у ЕУ, остављајући нејасно да ли је то било обећање или претња, пренео је АП.


Она је након сусрета са високим званичницима ЕУ рекла да су разговори били искрени и позитивни.

- Задовољна сам климом на коју сам наишла овде у Бриселу. Вероватно ћу моћи да видим и разговарам са особама и помогнем да се разбије наратив о нама. Ми нисмо Марсовци. Ми смо људи од крви и меса, који појашњавају своја виђења - рекла је Мелони, чија је влада прва италијанска влада крајње деснице од Другог светског рата.

Фото: Танјуг/АП

 

Мелони се сусрела са председницом Европског парламента Робертом Мецолом, председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, председником Европског савета Шарлом Мишелом.

Фото: Танјуг/АП

 

Она је, такође, рекла да се разговарало о повећању цена енергената и сировине, као и великом приливу миграната са којим се Италија сусреће на јужној граници ЕУ.

Њена странка Браћа Италије има неофашитичке корене, а на власти је од 22. октобра, заједно са Лигом Матеа Салвинија и са конзервативцима бившег премијера Силвија Берлусконија.

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС ВИДЕО:

У ДИНОСАУРУСОВОМ ГНЕЗДУ: У Кини пронађена фосилизована јаја стара десетине милиона година
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".