Плаћене убице су грешком убиле двојицу Звицерових телохранитеља пуцајући у аутомобил "лексус", који се налазио испред "мерцедеса", у ком је био вођа "кавчана". Међутим, кад је утврђено да су побили погрешне људе, изгубио им се сваки траг, сазнају медији.

"Шкаљарци" славили мислећи да је убијен

Вест о ликвидацији на Звицера у Панами је, иначе, одјекнула као бомба 30. септембра у Србији и региону, али наредна два дана није било потврде да ли је он заиста мртав или није.

У то време припадници супротстављеног "шкаљарског клана", који су по свему судећи и наручили Звицерово убиство, славили су убиство вође "кавчана", али је убрзо затим потврђено да је он ипак преживео.

Одлично обавештен извор Информера открио нам је шта се заправо десило тог 30. септембра и како је Звицер чудом преживео пуцњаву.

- Радоје је тог дана био у "мерцедесу" са блиским сарадником М. Б., док су двојица телохранитеља Панамаца били у "лексусу" испред њих. Ишли су ка Звицеровој вили у предграђу Панама ситија, где су их у заседи чекала четворица нападача - објашњава наш саговорник, и прецизира:

- Двојица нападача чекала су са пушкама испред виле, док су друга двојица била на мотору у близини. Док је Звицер са обезбеђењем прилазио вили, сва четворица нападача су испалила рафале на "лексус", убивши двојицу телохранитеља. Кад је то видео Звицеров пријатељ М. Б., који је био за воланом "мерцедеса", само је додао гас и њих двојица су побегли.

У том тренутку, како напомиње наш извор, нападачи су били убеђени да су ликвидирали Звицера и његовог пријатеља и одмах су обавестили налогодавце да је њихов "посао" завршен.

Напустио Панаму

Та вест се брзо пронела Србијом и Црном Гором, али су Звицерова породица и његов адвокат касније демантовали да је он мртав. Претпоставља се да је вођа "кавчана" убрзо након неуспелог убиства побегао у неку другу земљу централне или јужне Америке.

- За Звицерово убиство обезбеђена је исплата од четири милиона евра, а четворица плаћених убица су узела аванс пре него што су кренули у Панаму. У тој земљи су добили комплетне обавештајне податке о Звицеровом кретању, али су направили грешку и пуцали у погрешан ауто. Кад се сазнало да је Звицер преживео, нападачима се изгубио сваки траг - казао је наш саговорник.

Подсетимо, вођа "кавчана" је у бекству од фебруара 2020., непосредно након што су у Србији ухапшени његови блиски сарадници Вељко Беливук, Марко Миљковић и чланови њихове кољачке банде.

Што се тиче рата између "шкаљарског" и "кавачког клана", он је почео 2014. након нестанка 300 килограма кокаина у Шпанији, а од тада је у серији мафијашких сачекуша ликвидирано више од 50 људи.

Избегао ликвидацију у Кијеву

Радоје Звицер је избегао ликвидацију и крајем маја 2020. у Украјини, у елитном насељу Кијева, када је група нападача из Црне Горе и Србије пуцала на њега на улици, док је џогирао. Звицер је тада рањен са неколико метака у груди у стомак, али убице нису стигле да га "овере", пошто је Радојева супруга Тамара истрчала из стана, па запуцала на нападаче и растерала их.

Украјинска полиција је убрзо ухапсила српске држављане Милана Бранковића (33) и Петра Јовановића (48), као и Црногорце Емила Тузовића (32) и Стефана Ђукића (32). Лисице на руке су стављене су и Ростиславу Чернобриву, вишем нареднику украјинске полиције, који се сумњичи да је пружао логистичку подршку убицама.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".