- Послао сам писмо (самозваном) премијеру. Замолио сам га да хитно прихвати захтев Америке за одлагање одлуке о нелегалним таблицама на тражени рок и да обустави све радње за спровођење предметне одлуке - наводи Харадинај.

Харадинај сматра да све акције тзв. владе лажне државе Косово треба да буду у координацији са Сједињеним Америчким Државама.

- Молим (самозваног) премијера да не предузима никакве радње које угрожавају безбедност земље, у било ком њеном делу, без пуне координације са Сједињеним Америчким Државама до постизања коначног договора. Замолио сам (самозваног) премијера да контактира националног саветника председника Бајдена Џејка Саливана да разјасни и прецизира акције које продужавају актуелну безбедносну ситуацију у региону до коначног споразума (тзв.) Косова и Србије (Београда и Приштине) о "међусобном признању" - рекао је Харадинај.

Ови захтеви, додаје Харадинај, долазе након забринутости око ситуације на северу и безбедносне ситуације у појасу административне линије између Косова и Метохије и уже Србије.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".