"Бој на Косову" је култно остварење наше кинематографије, а редитељ Предраг Гага Антонијевић одлучио је да сними нову верзију овог историјског остварења. Он је за ову драму, чија је радња смештена у 1389. годину, написао сценарио, а уједно ће је и режирати.

Улога Вука Бранковића већ је додељена глумцу Игору Ђорђевићу, који је најзапаженије улоге остварио у „Коренима“ (Ђорђе Катић), „Дари из Јасеновца“ (Анте Врбан) и „Јунацима нашег доба“ (Мирослав Чичановић Чичко). Још није познато ко ће играти Милоша Обилића, Косовку Девојку, кнеза Лазара…

- Филм припремамо већ дуже време и сада могу да кажем да ћемо га дефинитивно снимати! Тачно је да је једну од улога добио Игор Ђорђевић, он ће играти Вука Бранковића. За остале улоге кастинзи су још у току и не могу ништа више да откривам - рекао је Гага за "Информер".

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelena Popovic ex Djurovic, В. Данилов

 

 

Славни режисер, који живи и ради на релацији Београд – Лос Анђелес, каже да ће снимање ове историјске драме почети следеће године, а да ће поједине реквизите допремити из иностранства.

- Снимање почињемо у јуну наредне године и трајаће сигурно четири месеца. Снимаћемо искључиво на локацијама у Србији, а костиме и оклопе допремићемо из Португалије и Шпаније јер их нема код нас. Филм ће се радити у српско-шпанској копродукцији - каже редитељ и открива шта ће бити централни део приче:

Фото: Јутјуб прнтскрин/Milan Miladinović/

 

 

- Радња овог „Боја на Косову“ биће другачија од филма снимљеног 1989. године. Држао сам се записа између краља Твртка и фирентинске владе, у којима пише да се 12 српских витезова заветовало да ће убити турског султана, што су и учинили. Дакле, наша прича биће о њима. У филму ће, наравно, бити приказан и чувени бој на Косову, а појавиће се и свима познате личности попут кнеза Лазара, кнегиње Милице, Милоша Обилића, Вука Бранковића, Ивана Косанчића и Косовке Девојке.

(Информер)