Модни свет је, исувише, окрутно место, а на девојци је крајња одлука да ли жели да прихвати такве услове рада или не.

Манекенка Викторија Кејн открила је бизарне ствари које се одвијају у модној индустрији, а манекенке не могу да утичу на њихову промену.

1. Нема одласка у тоалет

Девојке не могу да користе таоалет чак и ако имају менструацију. Викторија је и сама признала да је носила искључиво црну одећу када је имала циклус, како се могуће флеке од крви не би виделе. Разлог се крије у томе што је велика навала девојака за кастинг и једанпут када изгубите место у реду због одласка у тоалет, морате да се вратите скроз на крај.

2. Нема коришћења уложака

Улошци не смеју да се користе, јер се уцртавају на одевним предметима. Тампони су дозвољени, али под одређеним условима. Кончић не сме нигде да вири, како се случајно не би видео из веша. Манекенке га због тога махом уклањају маказама, због чега касније имају проблем да га изваде.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

3. Не конзумирају течност

Модна ревија је велики догађај, а за тај дан тело манекенке мора да буде савршено. Једном приликом је и сама Адријана Лима открила да 12 сати пре снимања или ревије у потпуности не уноси течност, преноси "Информер."

4. Једу вату да би биле сите

Недавно је манекенка Сани Педерсен отворила је Пандорину кутију када је изнела застрашујуће чињенице о томе коју жртву подносе модели да би задовољиле наметнуте стандарде лепоте.

- Видела сам да се шеснаестогодишња манекенка готово убила. Јела је памучне куглице вате само да би преживела, а остала мршава - наводи Сани.

Вата остаје у стомаку довољно да би их чинила ситима, али ово је само један у низу по здравље опасних трикова којима модели прибегавају.

5. Пуше и пију кафу да би, такође, биле сите

Викторија Кејн и сама признала да јој није било лако. Када је дошла у Њујорк, пушила је по 20 цигарета дневно и живела само на кафама. Резултат?

- На мојим костима није било довољно меса - признала је она.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Атрактивна издања манекенке Наталије Водјанове

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".