Једном приликом певач је изјавио да колеге из његове генерације морају бити свесни да неће бити увек посла за њих јер долазе млађе генерације које певају одлично и да им треба дати простора. 

- Ово је сад принудни одмор за певаче. Плашим се да не потраје мало дуже, а не бих волео. Пева се, искочи нека тезгица, певам по неким гаражама, по неким собама. Први пут сам ове године у Србији певао на једном вашару поред Чачка и синоћ сам певао један рођендан. Било је доста колега и било нам је лепо стварно, било је негде око 150 људи - изјавио је за "Гранд магазин". 

- Мене је публика пожелела, једно пет, шест година нисам наступао овде јер и нисам снимао ништа ново - додао је Турковић.

У Америци  је радио као достављач пакета, а у Србију се вратио у нади да ће посао оживети. 

- Дошао сам у Србију јер сам мислио да ћу се овде убити од посла у јулу, августу и септембру, мало тезгице, мало вашари. Међутим, све је отказано. Естрада је погинула, ми смо погинули. Јадни смо ми. Ја сам овде као у пензији, имам 23.000 динара. Имам 67 година, преко 40 година радног стажа - рекао је он за Курир.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ РТС Најлепше народне песме - Званични канал

 

За овај посао се одлучио јер ништа друго није умео да ради: 

- Због тога што ништа друго не умем да радим. И ту су ми пријатељи помогли, уз њихову помоћ сам се одлучио за то. Бавио сам се вожњом годину дана, па сам одустао. Превозио сам свашта, пошту, пакете, био сам достављач. Ништа није тешко кад мора да се ради. Устајао сам у зору, палио комби, ишао за Чикаго 60 миља, потрпао све пакете. После се морам враћати кући и тако стално. Дневно сам прелазио око 300 миља, то је негде око 450 километара. И тако три године без престанка, и супруга и ја. После смо имали удес, нисмо ми били криви, па смо одустали од тога. Вратио сам се песми, па дошла корона. Видећемо шта ћемо даље - истакао је том приликом.

Говорило се да када је одлазио да је рекао "Довиђења, Србијо". А певач је објаснио да ли је то заиста и било тако.

- Чуо сам и ја за те приче да сам то рекао. То је погрешна информација, нисам то сигурно изјавио. Србију волим највише на свету, то је моја домовина, рођен сам ту и цела моја фамилија. Годинама сам имао турнеје у Америци, имао сам радну визу, плаћао порезе, тако да сам имао право на америчку пензију, све сам по закону радио. Ако тамо не плаћаш таксе – надрљао си. И даље тамо плаћам порез и чекам да добијем њихову пензију, али враћам се у Србију! Ја без ње не могу, волим овај народ и дружење с мојим пријатељима. Микрофон у Америци нисам остављао, све време сам певао. Кад није било тезги и забава, супруга и ја смо седали у велики комби који смо купили. Сад не. Радили смо испоруке. Америка је таква, ако не радиш, спакуј кофере и довиђења. Нисам се стиде никаквог посла тамо. Не крадем, не лажем, не варам - образложио је Шеки.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ РТС Најлепше народне песме - Званични канал

 

-Отишао сам у Америку пре пет година, када је третман праве народне музике дотакао дно, када су угашене све народњачке радио станице у Београду, када сам свој последњи ‘пројекат’ платио 10.000 евра, а заузврат нисам добио ништа. Кад се распала Југа, распала се и дискографија, хармонике су заменили компјутери. Сад снимиш песму, не добијешс чак ни ЦД-а, остало ти само да се обесиш на Јутјуб. Ја у томе нећу да учествујем, зарекао сам се да никад нећу отварати свој Фејсбук профил- причао је тада Шеки.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Здравко Чолић - музички великан, миљеник свих генерација

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".