То у пракси значи да условни отпуст или остатак казне наводни вођа "земунаца" може да одслужи у Србији, а транспорт би могао према наводима Републике да буде реализован до 15. новембра. Када буде депортован у Србију, њему ће до пуног истека затворске казне остати још две године.

Суд га, уколико тако процени, може пустити и раније на слободу, али је то мало вероватно с обзиром на то да се ради о особи која заузима изузетно високо место у балканском подземлју.

Због тога се сви детаљи депортације држе у највећој тајности јер је Бојовићу угрожена безбедност.

Адвокати вође земунског клана, подсетимо, још пре четири године најавили су да Бојовић има жељу да буде пребачен у српски затвор чим се за то стекну услови. После овог дописа Шпанаца вест је потресла српско подземлје, пре свега Лукине непријатеље, који страхују да ће његовим доласком уследити низ ликвидација којима би Бојовић осветио све своје убијене сроднике и пријатеље.

Спекулисало се и да Бојовић може бити изручен Босни и Херцеговини, међутим, тог држављанства се одрекао пре десет година.

У Србији пале оптужбе

Бојовић је у децембру 2014. у Шпанији осуђен на 18 година затвора због организованог криминала, али му се у казну рачунају и претходне две године које је провео у притвору.

За фалсификовање исправа изречено му је три године затвора, за злочиначко удруживање пет, а за поседовање оружја десет година робије. Виши суд у Београду је у августу 2016. наредио повлачење потернице за Бојовићем јер је ослобођен оптужби за више убистава и покушаја убистава у Србији.

За њим је 2010. била расписана потерница јер је Тужилаштво за организовани криминал покренуло истрагу против њега због сумње да је био на челу криминалне групе и да је био организатор убиства Бранка Јефтовића Јорге 2004. и покушаја убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока.

После суђења у одсуству, Специјални суд у Београду ослободио га је свих оптужби због недостатка доказа, а ту пресуду потврдио је и Апелациони суд и тада је повучена потерница за њим.

(Република)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".