Управо због висине Елисане су малтретирали и називали погрдним именима, те је током одрастања много патила. Међутим, срећа јој се коначно осмехнула, пронашла је мупкарца који је воли свим срцем, без обзира на њене различитости.

Будући да је Силва наставила да расте, сада је, као 26-годишњакиња, виша од 2 метра. Наиме, њена мајка Ана Мариа Рамос је висока свега 162 цм, а отац Луиз Јорге 170 цм, тако да, ако судимо по генетици, није имала на кога да буде тако висока.

– Још као десетогодишњакиња примећивала сам да нешто није у реду јер сам једина у својој породици и разреду имала невероватних 175 центиметара. То је био шок за све, јер сам била највиши члан у тако младој доби – рекла је Елисане.

После истраживања је утврђено да је узрок њеног енормног раста заправо бенигни тумор на хипофизи, који је довео до прекомерну производњу хормона раста и стање звано гигантизам.

– Почела сам да осећам интензивне болове у костима и велики притисак у глави због пребрзог раста, па смо одлучили да одем код лекара. Предложили су да се изврши неколико рутинских тестова како бих сазнала зашто сам тако висока, али како моја породица није имала довољно новца да покрије болничке трошкове, то није било могуће – наставила је.

За њену причу чула је једна бразилска телевизија и одлучила је да помогне овој девојци и плати јој све неопходне трошкове, како јби сазнала шта се заиста дешава са њом и њеним телом. Кад је добила резултате, доктори су установили да јој на хипофизи расте бенигни тумор који је главни "кривац" за њено стање.

Одрастање за Елисане није било уопште лако

Често су је малтретирали како њени вршњаци, тако и одрасле особе, називали су је жирафа, лампа и див. Сви ружни коментари су веома лоше утицали на њену психу.

– Сећам се да сам се закључала код куће, јер ми је било толико мучно од болних коментара и речи које су ми људи непрестано говорили – рекла је Елисане.

Како више није могла да се суочава са толиком количином ругања, напустила је школу.

– Одлучила сам да одустанем и то је била најтежа одлука коју сам икад морала да донесем, јер сам хтела и да наставим на студије, али знала сам да у том окружењу више нећу издржати - прича Силва.

Тада је 2011. упознала Франциналда и брзо су се заљубили упркос разлици у висини. Годину дана касније Франциналдо ју је запросио, а пар се венчао 2015. године.

– Осетила сам повезаност са њим оног тренутка кад сам га упознала, нисам ни приметила његову висину. Франциналдо је висок само 162 центиметара, што је готово 40 центиметара мање од мене, али није ме брига. Иако је био знатижељан у вези с мојом висином и стањем, није давао никакве зле коментаре нити ме осуђивао због мог изгледа – објашњава.

Успешно су премостили све разлике међу њима, а круна њихове љубави су трогодишњи син и ћерка коју су недавно добили.

– Био је прва особа која се према мени понашала као према човеку, а не као некаквој накази. Иако постоји очита разлика у висини, ми то не доживљавамо као проблем, јер се волимо баш такви какви јесмо и не бисмо желели да се било шта промени – закључила је Елисане, која се данас веома успешно бави и моделингом.

БОНУС ВИДЕО:

(Стил)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".