Соња Митровић Хани била је изетно запажена и популарна деведесетих година, када је отпевала неколико великих хитова, међу којима су "Откини бејби", "Коцка шећера" и "Џип". Иако је изградила певачку каријеру, повукла се са сцене и данас се ретко појављује у јавности.

Екипа часописа "ТВ Новости" својевремено је у својој рубрици посвећеној кулинарству, у којој су познати представљали своје омиљене рецепте, угостила управо Хани.

Она је са читаоцима поделила омиљени рецепт за чамчиће од плавог патлиџана.

Фото: ТВ Новости

 

 

Састав:

  • четири већа плава патлиџана
  • две павлаке
  • паковање италијанске тестенине у боји
  • 200 г сувог врата или прашке шунке
  • мало ренданог качкаваља
  • зачин Ц
  • главица црног лука

Начин примпреме: Моја кухиња се састоји од јела која правим по укусу и готово све мере су отприлике. Зато када будете правили ово јело, руководите се властитим укусом. 

Фото: ТВ Новости

 

 

Четити већа плава патлиџана, немојте љуштити, него их добро оперите и пресеците уздуж.  Онда, из половина издубите масу, тако да добијете чамчиће. Њих посолите по укусу и оставите да одстоје. Масу коју сте издубили исецкајте на ситно, потоите у хладну воду и пустите да одстоји пола сата, да би се изгубила горчина. Потом масу исцедите и ставите да се динста са исецканом главицом црног лука. У то додајте зачин Ц и наставите да динстате док сва вода из патлиџана не нестане.

Фото: ТВ Новости

 

 

У међувремену, скувајте једно паковање италијанске тестенине у боји. Тетстенину исцедите и сједините са патлиџаном и у то додајте ситно исецкан суви врат или прашку шунку. Затим у то ставите мало мање од две павлаке и качкаваљ, по могућству димљен.

Следеће што треба да урадите је да проспете воду коју су чамчићи пустили и да их филом напуните до врха.  Преосталим делом павлаке премажите врх и по њему сипајте још качкаваља. У мало подмазан плех ставите чамчиће и пеците их на температури од 200 степени док не порумене. 

Фото: ТВ Новости

 

 

Јело се једе и толо и хладно, а кора се наравно, баца. Није да га је баш нарочито забавно правити, али задовољство не изостаје када се седне за трпезу! Чамчићи су, заиста, много укусни, а и лепи су "на око".

Пријатно!

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Старе слике Јелене Карлеуше - да ли бисте је препознали у овим издањима?

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".