Постоји неколико грешака које се могу избећи када је прање веша у питању, а коришћење превише детерџента је најуобичајенија грешка.

Колико детерџента заправо треба да користимо?

Ако се питате колико детерџента употребити, немојте се оријентисати по линијама на чепу. Уместо тога, узмите кашику!

На 3,5 килограма веша иде једна велика кашика детерџента, што значи да на уобичајене машине за веш капацитета 7 килограма иду две кашике.

Фото: Профимедиа

 

Како да знате да ли користите превише детерџента за веш?

Према разним стручњацима за прање веша, укључујући Мери Гаглиарди, звану др. Лаундрy, научницу у "The Clorox Company", превише детерџента може резултирати уништењем одеће, па чак може изазвати квар на веш машини. Први знак да користите превише детерџента појавиће се управо на одећи.

Чврста и тврда одећа уместо очекиваних меканих и свежих резултата значи да је у машини током циклуса прања било превише детерџента. То такође задржава остатке детерџента на одећи, будући да стално присутна пена спречава да се предмети у машини трљају један о други како би ефикасно испрали сапун, пише "Miss7".

Фото: Профимедиа

 

Вишак детерџента такође може узроковати механичке проблеме у машини – што никако није финансијски исплатљиво. Наиме, преливање сапуна може повећати трошење пумпе и мотора машине рубља због пене која делује као кочница, будући да машина аутоматски сама ради додатна испирања и паузе како би разбио вишак пене.

Како уклонити вишак детерџента са веша?

Постоји неколико метода које могу помоћи у уклањању детерџента са одеће, али процес дубинског чишћења је доказано најбоља. Све што треба да урадите је да потопите своју одећу у велику каду, с раствором боракса, соде за прање и мало детерџента.

Никада више нећете употребити превише детерџента након што видите задовољавајуће и сјајне резултате! Мање је увек више!

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".