Жика Јакшић никада није крио да се током младости није либио да засуче рукаве и да ради било који посао.

Фото: В. Данилов

 

 

– Нисам се либио да радим било који посао у младости. Кад сам отишао у Немачку, положио сам за спасиоца и због непозавања језика прво сам чистио траву око базена и помагао. Није ми ишао немачки и ја узмем књигу и једно три месеца сваки дан сам учио језик док нисам проговорио. Упоредо сам радио са својим бендом и четири године као спасилац на базену. Мени је ‘93 жена била трудна, није се свирало, шта ћу да радим морам да зарадим новац. Тад смо Ћира и ја радили у фабрици бомбона. Путовали смо сваки дан по 60 километара у Немачкој до фарбике, и тамо паковали бомбоне у кесе. Руке су ми биле пропале, све у жуљевима од картона, јер по цео дан само пакујеш бомбоне у кутије. Није било лако зарадити паре у иностранству, зато сам се сналазио. Радио сам у једном периоду, кад се мој бенд “Ритам срца” распао и као ди џеј у Немачкој, пуштао сам музику по клубовима – испричао је Жика и додао:

– Ја сам задовољан својим животом, ничега се не стидим, јер све што сам радио, обављао сам поштено и чистог срца. Ништа не бих мењао сада, јер сам задовољан докле сам дошао. Али свог сина Андрију често саветујем да о томе колико је битно окружење у ком се налазиш и крећеш. Много је битно оно “с ким си такав си”. ја сам се као млад спрдао са тим пословицама, а онда ме је живот научио кроз тешке примере колико су оне тачне. Једна од њих је и “с ким си, такав си”. Јако је битно научити да препознаш људе који су ти блиски морално и да препознас оно што ће да те спутава и одведе у негативу.

Жика је истакао да је посебно поносан на свог сина Андрију из првог брака.

– Андрија има 28. година, он је рођен у Немачкој и тамо је завршио престижан факултет, дао је мастер енологије. Имам срећу да после толико година поново живим са њим, живимо овде заједно. Суштински он је добро васпитан, пре свега захваљујући првој супрузи, он је диван момак, има исправно изграђено морална начела. Чак мислим да је бољи од мене у тој димензији, рекао је он у емисији „Гоца схоw“ на К1.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из дома Шабана Шаулића 1991. године

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".