Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против 22 особе, због сумње да су током Еуропрајда 17.септембра напали и повредили 13 полицајаца.


Оптужним предлогом окривљенима С.Ч. Ч.Л. З.Т. Г.Н. В.В. Р.Ж. Б.Г. С.М. С.Н. В.М. М.Д. И.М. Ј.Ј. Џ.М. Р.Ј. М.Н. Ч.И. У.Ц. Љ.О. и Т.Б. је стављено на терет кривично дело учествовање у групи, саопштило је данас тужилаштво.

У односу на окривљене Л. Т. и М. М. оптужни предлог, због извршења кривичног дела Учествовање у групи, је поднет због постојања оправдане сумње да су они били коловође групе заједно са још две особе која се тренутно налазе у бекству, као и још једно лице. У односу на ова три лица која се налазе у бекству тужилаштво је ставило предлог суду за одређивање притвора и издавање потернице.

Тужилаштво је предложило да Први основни суд у Београду продужи притвор у односу на све окривљене и да их након спроведеног доказног поступка огласи кривим, те да коловођама, Л. Т. изрекне казну затвора у трајању од 5 година, а М. М. казну затвора у трајању од 4 године.

У односу на окривљене Р.Ж. М.Н. В.В. и С.Ч. изречена је казна затвора у трајању од 2 године, окривљеном З.Т. казна затвора у трајању од 1 године и 8 месеци, окривљеном Ч.Л. казна затвора у трајању од 1 године и 8 месеци, окривљеном С.Н. казна затвора у трајању од 1 године и 5 месеци, а окривљенима С.М. В.М. М.Д. Н.Г. И.М. Ј.Ј. Џ.М. Р.Ј. Б.Г. Ч.И. О.Љ. Б.Т. и Ц.У. казна затвора од 1 године и 6 месеци.

Наиме, они се сумњиче да су тог дана учествовали у групи људи која је, код железничке станице Карађорђев парк у Булевару ослобођења бб, напала и телесно повредила тринаест полицијских службеника МУПа РС у вршењу службене дужности, којом приликом је оштећена имовина у већем обиму и то пет возила МУПа на којима је причињена штета у износу око три милиона динара.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".