Од отварања капија читаоци од 7 до 77 чекали су стрпљиво у реду да се фотографишу и поразговарају с најтиражнијим писцем за децу.

- Током протекле две године нисам седео скрштених руку. Изашле су три књиге, а припремљена су и моја два нова рукописа. Недостајао ми је сајам као окупљање и дружење с колегама, а не смемо заборавити и његов важан трговачки аспект. Уживам да напишем посвету, посебно најмлађима, који још не знају ни да читају, а увек су кад се фотографишу са мном фасцинирани књигом и целим догађајем. То је почетак љубави према књизи и жељи за читањем. Она је на почетку само играчка и могу да је униште, али је држе у својим рукама - говори Ршумовић.


Писац је сваког дана на штанду фондације "Ршум" и своје академије "Сарадници сунца", а све основце позвао је да пошаљу своје радове на његов наградни конкурс. Он више не води евиденцију колико је књига продао.

Фото: Катарина Михајловић

 

- Новинар Радован Поповић је објавио то пре више од 25 година. Било је тада продато 1.600.000 примерака. Ишао сам тих година на турнеју с позориштем "Бошко Буха" у Шведску и људи су ме питали да ли сам дошао својим приватним авионом. Мислили су да имам једно четири милиона долара на банковном рачуну. Сваког месеца добијам извештај колико је мојих књига продато. То је раније било незамисливо. Надам се да ћу моћи од хонорара да се себи купим електрични тротинет - кроз осмех каже Ршум.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".