Китић је рођен у Церанима код Дервенте у великој породици где су се родитељи трудили да их науче правим вредностима како би једног дана израсли у поштене људе, те је на своје одрастање данас и те како поносан.


- Рођен сам на селу. У породици је било нас петоро деце. Живели смо од земљорадње. Нисмо били баш сиромашни, било је хране, пића, стоке, али нисмо могли да приуштимо себи све што смо желели, на пример, добар бицикл, и тако неке ствари. Спавали смо у кући где се само ложила једна пећ, остале собе су биле хладне, без грејања. Било је тога и да сам спавао на местима где је влага, на буђавом душеку. Није било ни добре гардеробе, ни ципела, али смо били здрави. Зато сам сад здрав. Бар сам тако чуо да људи који се мало намуче кроз детињство и живот, чак дуже живе - испричао је певач својевремено.

Још као дечак осетио је љубав према музици када је направио и своје прве певачке кораке.

Током трећег разреда средње школе фолкер је упловио у певачке воде, а први новац зарадио је управо на новогодишњем наступу. Певач каже да није знао шта ће са толиким парама од првог хонорара, те да је све поделио са друштвом.

Фото: АТА имагес

 

- Био сам средњошколац када сам први пут певао за Нову годину у Вогошћи. Власник ресторана ми је тада исплатио велики хонорар, толико је било пара да нисам знао шта ћу с њима (смех)! Можда је то било као сада 20, 30.000, али је то за мене било превише! Поделио сам то са другарима, био сам широке руке што сам и дан данас. Чак и сада, када добро "прођем" за викенд, морам један део новца некоме да дам бенду, возачу, небитно. Кажу, да би узео нешто, мораш да отвориш руку - рекао је Миле.

Иако је одувек знао да је музика његов позив, признаје да је маштао о још једном позиву.

- О оваквом успеху нисам размишљао. Основну школу сам завршио у селу код Дервенте, а као јако млад сам отишао у Сарајево. Тамо сам завршио саобраћајно-техничку школу и маштао сам да будем професор физичког васпитања, јер се спортом бавим цео живот. Зато сам после средње школе ишао на пријемни на ДИФ, али ништа од тога није било јер сам тада почео да певам и свирам - објашњава Китић који се не каје због факултета који није завршио већ планира да ужива у послу којим се бави док је жив.

(24седам)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из мог бутика - Миле Китић

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".