- Дан када сам сазнала да имам 130 килограма била је кап која је прелила чашу. Тада сам почела да се информишем о здравим намирницама и вежбама. Међутим, знала сам да ни то донекле није довољно и сматрала сам да ми је једини спас теретана - рекла је Гордана за портал "ILoveZrenjanin".

За 10 месеци Гордана се потпуно трансформисала и успела је да скине чак 60 килограма. Ипак, томе је претходила свест о томе да јој је здравље угрожено, а не само жеља да боље изгледа.

 

 

- Када сам била млађа више је било из естетских разлога и мислим да зато и није било довољна јака воља. Све док моје здравље није било доведено у питање. Тада сам добро размислила о свему, о животу. Имала сам јаке учестале главобоље, проблеме са притиском, током шетњи од само 15 минута ноге би ме ужасно болеле… Кроз главу ми је само пролазило шта сам ја то себи допустила са само 21 годином? То је била преломна кап у чаши због које је све кренуло…

Она је открила и да је променила све своје навике:

 

 

- Као што сам рекла, била сам свесна да ми је теретана једини спас иако ме је страшно било срамота да идем у исту. Морала сам да ставим стид по страни и да престанем да стварам блокаде у својој глави. Знала сам да ми је потребан персонални тренер који ће радити са мном пошто сама нисам знала ништа о вежбању нити здравој исхрани. Чим сам зарадила своју прву плату уплатила сам себи персоналног тренера. Првог дана, мислим да ни он није веровао да ћу толико далеко догурати, као што нисам ни ја.

Изменила сам целокупан живот. Од девојке која је по цео дан седела код куће, играла игрице, јела и била незадовољна својим животом постала сам срећнија, активнија, сигурнија у себе. Све лоше навике сам заменила за добре и квалитетне.

 

Ипак, током периода мршављења најтеже јој је било да свој живот одвоји од живота својих укућана и да настави по своме, док они живе како они желе:

- Најтеже ми је падало то што су моји често наручивали брзу храну, па сам се сакривала у својој соби. Међутим, и то се временом променило јер сам знала свој циљ. Знала сам шта хоћу и није било више потребе да се кријем, већ сам најнормалније седела са њима. То је за мене већ био успех. Најлакше ми је било да одем у теретану, јер сам знала да радим нешто добро за себе. Сваки пут када бих завршила тренинг била сам пресрећна.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".