Кажу да само пет одсто пријављених за посао ФБИ агента испуни своју мисију. Познато је колико је тешко добити га. Постоје многобројна тестирања која се тичу логике и обраћања пажње на детаље, а само једна мозгалица може да их дели од неуспеха.

Интернетом кружи једна од њих - загонетка која је намучила милионе корисника. Објавио ју је Метју Паландра ког прати пет милиона људи, а како каже, решавање загонетке може да буде знак да имате баш оно што је потребно за ФБИ агента. Укључите вијуге и пробајте да је решите! Ево како она гласи:

- Мушкарац и жена излазе на пиц́е на свом првом састанку. Врео је летњи дан, тако да док мушкарац и жена чекају на оброк, обоје добијају чашу ледене воде. Жена се јако зноји и додатно је жедна, па одмах на почетку испије три чаше ледене воде, док је мушкарац пио само гутљаје воде током оброка. Касније тог дана, мушкарац шаље поруку жени говорец́и јој да је болестан и да се осец́а изузетно слабо. Пре поноћи, полиција је прогласила човека мртвим. Када је жена приведена на испитивање, утврђено је да су и она и пиц́е њеног партнера били отровани - .

Поставља се питање - зашто је мушкарац умро, а жена није?

Иако постоји велики број верзија које указују на решење ове загонетке, тачна је само једна. Она гласи да је отров био у коцкама леда.

Женина интензивна жеђ јој је на крају спасила живот јер је брзо попила воду, пре него што је лед успео да се отопи. Њен партнер је, с друге стране, пио његову воду полако, дајуц́и довољно времена да се отров отопи у његовом пиц́у.

Погледајте:

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".