Спасиоци Горске службе спасавања у сарадњи са ватрогасцим спасиоцима из Краљева евакуисали су синоћ три млађе девојке на планини Столови.

Како се незванично сазнаје реч је о девојкама које су рекреативци, а које су због лоших услова завршиле на неприступачном месту. На терен су изашли спасиоци ГСС и ватрогасци спасиоци из Краљева.

- Помоћ су тражиле три млађе девојке које су рекреативци. Нађене су на врло експонираном терену близу Ибра, магистрале, тврђаве Маглич... Захваљујући одличној сарадњи ватрогасаца спасиоца из Краљева и спасиоца ГСС успешно оне су убрзо евакуисане и доведене на безбедно - рекао је извор упознат са случајем и додао да је у овој акцији спасавања изузетно била битна одлична сарадња ватрогасаца и спасиоца ГСС.

Спасиоци ГСС интервенисали су синоћ и у потрази за старијом женом која је нестала у околини Владичиног Хана.

- Нестанак жене пријавила је породица јуче. У потрагу, у околини Предејана, су укључена 20 спасиоца и два спасилачка пса Мери и При. Спасиоци који су се одмах укључили у потрагу су иначе екипа из Београда која је за викенд била на Копаонику где су вежбали евакуацију са гондоле - рекао је саговорник. 

БОНУС ВИДЕО: МАРШ УЗ НИЏЕ У ЧАСТ СРПСКИМ ЈУНАЦИМА: Саша Богдановић и Данијел Нинић до Кајмакчалана

 

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".