Избегава да вас гледа у очи

Особе које нешто крију често немају храбрости да вас гледају у очи, посебно ако је то тема разговора. То је први знак који ћете приметити, каже Џејсон Дрејк, социјални радник и власник клинике за породичну терапију у Тексасу. Док гледају свог партнера у очи, осећају се непријатно.

Покрива уста рукама

Овај покрет је метафоричко запушавање уста. Када особа која вара партнера не жели да прича о томе, може да аутоматски покрије уста рукама, каже Тифани Хоман, амерички стручњак за партнерске односе. Може ставити целу шаку преко уста, само један прст или затворену песницу (она указује на напетост).

Фото: Профимедиа

 

Окреће тело од вас

Као и у случају избегавања погледа, када особа несвесно окрене тело од онога с ким разговара, то је црвена заставица. Искрене особе су окренуте ка вама. Чим се окрене од вас, макар и само горњим делом тела, то значи да не жели да разговора о тој теми. Исто значење има и када партнер гледа у свој мобилни телефон док му ви причате нешто.

Прекршта руке на грудима

Још један гест који може да значи да особа није вољна за комуникацију с вама јесу руке прекрштене на грудима. То је одбрамбени став и открива да особа подсвесно жели да се заштити од вас - одбрани, посебно када је реч о осетљивој теми као што је превара.  

Не жели физичку интимност

Загрлили сте вољену особу с обе руке, а добили половичан загрљај једном руком. Или сте кренули да је пољубите, а она вам је подметнула образ. Уколико сте сигурни да се ово није десило случајно, могуће је да је реч о превари и да партнер избегава физички контакт – због кривице или више није заинтересован за вас. Промене у учесталости сексуалних односа, пољубаца и држања за руку су такође сигнали за узбуну.

Фото: Профимедиа

 

Претерује са интимношћу

Неке особе када осећају кривицу због преваре избегавају физички контакт са званичним партнером, а друге га намерно иницирају у нади да партнер неће посумњати у њих. Дакле, ако ваш партнер одједном има чешће жељу за сексом, нежношћу или је почео да вам купује цвеће и друге ситнице, а то није радио, то могу бити сигнали за узбуну. Јер – сада то ради из осећаја кривице. Такође, изненадно уношење иновација у кревет може бити сигнал за узбуну, каже др Кариса Кулстон, амерички стручњак за партнерске односе.

БОНУС ВИДЕО:

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".