Како није спроведена реформа изборног система, локални избори се одржавају по старим законима и претходе председничким, а могући су и парламентарни на пролеће.

Епицентар је свакако Подгорица у којој је више од трећина становника са правом гласа где се борба води између ДПС-а Мила Ђукановића и странака победница парламентарних избора 2020. године.

Прекинуто гласање у Рожајама

Фото: Танјуг/АП

 

Члан Бирачког одбора УРА прекинуо је гласање на месту број 32 у Рожајама јер је чланица Бирачког одбора из реда Бошњачке странке поседовала бирачки списак код себе и контролисала ко излази на гласање.

- Чланица бирачког одбора је у родбинским везама са председником Бошњачке странке. Активисти УРЕ преко пута бирачког места „М. Пећанин“ у једном пословном објекту наишли су на групу људи који контролишу излазност и гласање. О случају је обавијештена полиција, саопштили су из УРЕ.

Нестанак струје у Тивту и Будви

ФОТО: Архива

 

Јутрос је Тиват имао проблема са струјом, па је изјашњавање на локалним изборима било отежано више од сат времена. Од 20 бирачких места на почетку гласања отворена су само она на којима је дневно светло довољно добро. Око 8.30 је стигла струја.

У Будви је такође било сличних проблема, али није битније утицало на изборни процес. На биралиштима није било гужве.

Нестала гласачка кутија

Фото: Д. Дозет

 

У Подгорици је дошло до нестанка гласачке кутије на биралишту број 34. Председник изборне комисије Веселин Вукчевић изјавио је да је једно од 208 бирачких места на територији Подгорици затворено.

- Ради се о бирачком месту 34. Имамо информације да на том биачком месту нема електричне енергије и да су отуђени и уништени гласачка кутија и паравани за гласање. Надлежни органи ће испитати случај, а ми ћемо омогућити да се то бирачко место с малим закашњењем отвори - казао је Вукчевић, додајући да се ради о малом бирачком месту где кашњење са отварањем неће правити проблем.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: Абазовић о везама власти Црне Горе са криминалцима и криминалним радњама

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".