С обзиром на то да је популарност јужнокорејске серије Squid game захватила и најудаљеније делове свијета, било је само питање времена када ће Северна Кореја поделити своје мишљење о Netflix-овој хит серији коју су направили њени суседи на југу.

Док већина гледалаца Squid Game-а има потребу да дискутује о радњи серије и потезима главних ликова, Северна Кореја искористила је прилику да у свом идеолошком маниру истакне како су  "корупција и неморални ниткови свакодневица у Јужној Кореји", пише Унилад.

Squid Game прати судбину групе људи који се такмичи у низу опасних и елиминационих игара. Ликови су условљени такмичари који прихватају изазове животног ризика. Ако се снађу у свим изазовима, пружа им се могућност да освоје енормно велики износ новца. Једина је лоша свар је та да ако изгубе - умиру.

У Северној Кореји такве серије су заправо забрањене па извјештаји о томе нису толико изненађујући. Севернокорејска публика нема прилике да види и коментарише серију, јер "у име њих" то ради њихова власт.

Чланак који је објавила севернокорејска web страница Ариранг Меари, а коју је написао анонимни аутор, детаљно описује колико је из перспективе идеолошки профилисаних севернокорејаца серија штетна.

Фото: Wikipedia

 

- Серија Squid Game тера људе да схвате тужну стварност зверског јужнокорејског друштва у којем су људска бића изложена нехуманим условима, а њихова је људскост избрисана - стоји у чланку.

Серија Squid Game недавно је оборила рекорд као убедљиво најгледанија Нетфликсова серија, и до сада ју је погледало преко 111 милиона домова.

(Индекс.хр)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".