Чоколаду никако не треба држати у фрижидеру и не жвакати је, јер тако нећете уживати у укусу.

Натали Алибранди, стручњак за кондиторске производе, каже да су то две најчешће грешке које правимо када је реч о многима омиљеном слаткишу.

Фото: Профимедиа

 

- Чоколаду треба чувати у витрини, на 18 степени, јер је то оптимална температура да се очувају сви њени састојци. Можда вам звучи глупо, али чоколаду треба да пустите да се топи у устима јер то омогућава какао путеру да се лепо топи, а укус рашири. Важно је и да је најбоље време за ову посластицу између 9 и 11 сати зато што укуси захтевају "свеже" непце и тада ћете добити добру дозу кофеина за почетак дана - каже Алибрандијева.

Такође, Натали поручује да треба јести помало, коцкицу или две, да се не би претерано стимулисало чуло укуса.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".