Сумњало се да је преко грађевинских фирми прала новац за мафију. Цела операција је откривена у акцији ''Валполићела'', у којој су ухапшене још две особе.

Бродолом Коста Конкордије

Коста Конкордија, крузер је доживео бродолом 2012. године када је ударио у гребен и насукао се на Ђиљо у Тиренском мору. Погинуло је 32 особе, а преживели су Добричановићева и Карло Скариља.

Фото:Танјуг/АП

 

Хапшење

Доспева у центар дешавања када је ухапшена под сумњом да је за Ндрангету прала новац. Уз њу, ухапшен је и Скариља. Такође, један од ухапшених је и водећа фигура северне Ндрангете - Франческо Фронтера, са којим је, према писању тадашњих медија, Александра била у вези.

 

 

Срби одувек вуку везе са италијанском мафијом. Ситни лопови и провалници су често тражили уточиште на ''чизми''. Познат је добро и обрачун Италијана и Срба у Милану 2014. године.

Српско-италијански сукоб у подземљу

Серија међусобних напада је почела када је шеф италијанске мафије сазнао да његова супруга Аријана има љубавника - Умберта Манина, Италијана који је био члан српско-црногорске групе.

Афера је откривена, дошло је до састанка између Бојана Ђукића, шефа српског клана и Томаса Дијаца, шефа италијанске групе. Касније су сви похапшени.

Везе српске и италијанске мафије

Драгомир Петровић Дрне, имао је надимак Змај, проглашен је за једног од кумова Калабрезе мафије. Многи су га се плашили, а осуђен је на доживотну.

Фото: Арена

 

У италијанским затворима су лежали чак и Ђорђе Божовић Гишка и Жељко Ражнатовић Аркан. За Гишку се чак тврди да је шефовао у затвору у Тревизу.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Земунски клан

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".