Тачно пре тринаест година, пливачица Нађа Хигл својом талентом, донела је Србији прву од многих медаља које су касније уследиле. Иако је имала преспективну каријеру, болест ју је спречила да престане да се бави спортом. Била је првакиња света у категорији двеста метара прсно. Током њених тридестих година, показали су се први симптоми болести. Тада се  све променило. Лекари су дијагонстификовали озбиљну и неизлечиву аутоимуну болест  која се зове улцерозни колитис, што заправо представља болест дебелог црева.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

 

- Када сам први пут чула од чега болујем и читајући различита искуства људи који болују од те болести, била сам јако преплашена. Само име болести ме је престравило јер до тада ни чула нисам за њу. Мислила сам да никада више нећу моћи нормално да једем нити да нормално функционишем, међутим како је време одмицало прихватала сам своју болест и решила да јој пркосим. Од почетка сам болест веома озбиљно схватала, а и даље је тако. Не желим да на било који начин угрозим своје стање јер ме деца требају још дуго у свом животу - испричала је пре трофејна спортисткиња за магазин "Сторy".

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

 

Нађа се нада да неће њена деца наследити ову болест пошто је генетски преносива. Осим тога, већ неки период се осећа као да није довољно добра мајка: 

- Најчешће ми се дешавало да се депримирам када храним дете и усред храњења морам да трчим до тоалета. Осећала сам се као најгора мајка на свету. Тада су ми родитељи и муж били највећа подршка и нису дозвољавали да клонем - испричала нам је пливачица.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Легендарни Габријел Батистута у Београду

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".