Јашар Ахмедовски, легенда народне музике, присетио се детињства, за које каже да му је био најлепши период у животу и да је тада био најсрећнији.

- Као мали сам сањао и волео музику. Са седам година сам знао чиме ћу се бавити. То је једино интересовање било... Детињство су били моји најлепши дани, када је било пуно љубави и када смо сви били живи и здрави. У нашем крају је било пар кафаница, па кад прођем, увек ме позову да певам по мало и увек ме почасте чоколадицом, али, било је ту и парица. Још тада сам почео сам да зарађујем и то је јако важно. Кад сам био шести разред, рекао сам да ћу да се бавим овим послом, али је њему била важна само школа. Ја сам био доста сигуран шта желим и било је само питање идем ли у Београд или Сарејево.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Vip Vesti

 

Ахмедовски се присетио првих музичких корака, али и оних који су га довели до каријере која и дан данас траје.

- Први сусрет је био у кафани где је певао Халид Бешлић, тада он није још ништа снимио. Када сам певао, напунио сам кафану, те су ме одмах питали да радим ту. С обзиром да је Халид ту већ певао и да би било два певача а ни једна певачица, препоручили су ми ресторан на Илиџи, где сам одмах добио посао и касније упознао Шабана који ме је довео у Београд и за седам дана снимио први албум.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Певач се осврнуо и на најгори период у свом животу и губитку рођеног брата, Ипчета Ахмедовског, који је још као млад погинуо у саобраћајној несрећи, али је иза себе оставио песме које се и дан данас радо певају.

- То је најтежи период у мом животу, то је била велика трагедија. Од тада није ништа било исто. Много тога сам га научио, био је млад, велика је штета велика. Био је темпераментан, живео је триста на сат, ето и те ноћи је погинуо. Не могу о томе много ни да причам, данас су његове песме можда и популарније него тада. Кад год је певам, настане хаос. Дуго нисам могао да слушам, када буде на радију, ја запушим уши. Много ми је драго сада, када чујем колико воле његов лик и дело.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Jasar Ahmedovski

 

Јашар је проговорио и о потомству, борби за исту и открио да му је то једина нестварена жеља.

- Млад сам се оженио, али је велика љубав била у питању. Заиста волим децу, трудили смо се пуно, али није суђено. Сада смо можда у том процесу, обавестићу вас о свему томе када дође време. То је можда једина ствар коју нисам успео у животу да остварим - испричао је певач у емисији "Премијера Викенд Специјал".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ипче Ахмедовски - Мали Рамбо и велики певач кога смо прерано изгубили

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".