По занимању је певачица, а публика је одлучила да јој дарује награду за – глуму. Предрасуде су сигурно постојале, а Милица Павловић је решила да се лати мача са две оштрице и да прихвати улогу Иване Лазић у серији „Певачица“. У тандему са Милошем Тимотијевићем освојила је срце гледалаца и заслужила признање „Златна антена“ за глумачки пар године на Међународном фестивалу драме и серије (ФЕДИС), а у избору читаоца "Вечерњих новости".

Фото: Петар Милошевић

 

- Никада нисам размишљала да се бавим глумом. Пре улоге у “Певачици” имала сам разне понуде, али сам их одбијала. Позив Гаге Антонијевића и Наташе Дракулић ме је затекао, али сам ипак отишла на кастинг који је имао неколико кругова. Нисам имала представу да су ме заправо планирали за главну улогу у серији. Када су ми то саопштили, била сам изненађена. Признајем да су ми њихово поверење и вера да могу ваљано да донесем лик Иване Лазић створили притисак да морам да уложим свој максимум у поменуту улогу и да оправдам поверење – започиње Милица разговор за „Нпортал“.

Да надокнади неискуство у глуми помогле су јој колеге са сета. Поред Тимотијевића, Павловићева посебно истиче Бранку Пујић која јој у „Певачици“ тумачи мајку.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

 

- Екипа која је радила на серији је заиста била невероватна. Сви су се дивно поставили према мени, потрудили се да се осећам добро и дали ми велику подршку. У сваком моменту су били спремни да ми помогну, да ми дају сугестије или савете како да неку од сцена донесем што је боље могуће. Морам да истакнем да ми је посебно пријала Бранка, а њен приступ и добронамерност коју сам осетила на снимању су ми много значили.

Фото: Петар Милошевић

 

Плашила се Павловићева како ће публика да гледа на њен глумачки излет, али данас сматра да је одлука да прихвати улогу у „Певачици“ била пун погодак.

- Бринула сам како ће људи реаговати, знала сам да је та улога мач са две оштрице. Очекивала сам да ће један део гледалаца бити задовољан, док ће ми други тражити и најмању ману, замерати сваку ситницу. Тако је и било! Ипак, најважније ми је да знам да сам дала максимум, да су људи који су радили на серији из мене извукли оно што су желели и да су они задовољни. Ја сам први пут у животу стала пред камере у таквој улози и сви смо били свесни да то неће бити лак посао.Тешко јој је било да глуми певачицу Ивану Лазић јер је, како каже, она потпуно другачија од певачице Милице Павловић.

Фото: Петар Милошевић

 

- Ивана је све супротно од мог карактера. То је био велики изазов, али ми је уједно било и веома тешко да сузбијем своју природну енергију. Њена статичност, омамљеност, нерасположење су све што ја нисам у животу. Морам да признам да ми је најтеже било када је требало да максимално „угасим“ себе и своју енергију како бих публици што верније донела улогу. Свака сцена у којој је требало да покажем мало свог карактера или неке емоције попут беса, љутње, па чак и страха, била ми је знатно лакша и једноставније сам је снимила. Све што је преживела Ивана на путу до успеха је све оно што сам ја на свом заобилазила у широком луку. Од првог момента када сам крочила у свет музике јасно сам знала шта желим, шта не желим. На шта пристајем и на шта никада нећу пристати. Ипак, не могу да кажем да се нисам сусретала са разним ситуацијама и људима. Естрада је велика џунгла, људи су спремни на све, али ја се одувек трудим да доносим паметне и добре одлуке и да кроз ту џунглу прођем неоштећено. Било је разних изазова, али чак сам и као двадесетогодишњакиња знала да препознам шта су исправне одлуке, а шта може да ме одведе у погрешном правцу.


Срећа и понос због успеха и награде с једне стране, али уједно и сета и туга. Таква је Павловићева, која се увек сети њених најдражих који више нису међу живима и са којима не може да подели радост.

- Моја највећа подршка у животу, ветар у леђа и неко ко је истински веровао у мене су моји бака и дека. Њима посвећујем све што сам досад постигла у животу и све што тек планирам да остварим. Они су најзаслужинији што сам ја израсла у овакву особу, за моје васпитање. Они су ми улили снагу да се борим кроз живот, да све добијем на поштен начин, захваљујући раду, залагању, труду... Тужна сам што не
могу да поделим овако велике и лепе моменте са њима, али сигурна сам да ме они некако виде и да су поносни на мене где год да су – емотивно прича Милица.

Популарност серије донела јој је и негативне ствари – у јавности су се појавили трачеви, а један од њих био је да су Милица и Милош отпочели романсу и у приватном животу. Павловићева је навикла на такве ситуације и решила је да их игнорише.

Фото: В. Данилов/Танјуг/Јадранка Илић

 

- Тимотијевић је добар човек и невероватно талентован и успешан глумац, тако да ми је заправо импоновало што је публика препознала хемију коју смо ми донели кроз улоге Иване Лазић и Владе Видака. Мислим да је то заправо и разлог зашто смо са скоро 60 одсто освојених гласова однели награду за најпопуларнији глумачки пар. Испоставило се да смо нас двоје добра комбинација, да публика воли да нас види
заједно и задовољна сам због тога јер би у блиској будућности требало да снимамо другу сезону “Певачице” – закључује Павловићева.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".