Хамит Ђогани, Слађана и њихове две ћеркице са задовољством су угостили новинаре и показали им свој дом, те су попричали о темама везаним за почетак њихове каријере, као и о породичном животу који је у тадашње време, важио за један од најстабилнијих на естради.

Фото: Репринт Сабор

 

 

Ђогани - појам за добру игру, има и конкретно одређење у људима који воде тај покрет.Шеф групе Хамит Ђогани и његова супруга Слађана створили су цео тим, из којег се оснивају и нове школе и групе предвођене Ђоганијевом браћом. Ипак најзапослебнији, најуочивљиви, најпрепознативљији - заштитни знак урбаног плеса свакако су Ђоле и Слађана.

Овај уметничко брачни пар све своје време подређује игри: на послу, на проби, телевизији, у филму, и наравно у кући - увек су заједно. Посетили смо их у њиховој кући на Луекином брду у време када је поред старе ницала и нова кућа, тако деа је у зидарском окружењу Ђоле замишљао нове игре и при томе вешто прескакао греде, малтер и цигле...

 

Фото: Репринт Сабор

 

 

- Годинама је у "Ђогани фантастико" била пракса да се од свих хонорара издваја један и чува за заједничко летовање - прича Ђоле.

- Обично смо ишли у Грчку и скупљали снагу и кондицију за нове пројекте. Овог лета, међутим нисмо се одмарали. Имали смо много посла, па је то лето било радно. Највећи изазов, а мислим и подухват, било је снимање спота Весне Змијанац "И рат и брат". Редитељ Слободан Шуљагић замислио је да се Бродвеј пресели у Београд. Верујем да сам успео да игром осликам његову замисао.

У тај подухват се укључила цела Ђоганијева школа. Сви су играли, а у првом реду, била је атрактивна и темпераментна Слађана. Снимало се у пасажу Кнез Михаилове улице. Ђоле напомиње да му је жао што није било више времена, да и Весну укључи играчким вештинама, како би она поред провокативног костима, показала још нешто више. Али увек постоји и други пут. Овом сарадњом Ђоле је презадовољан, јер су сем уметничких били испоштовани и финансијски услови.

А у мирном кутку, у тихој Миклошичевој улици, где живе Ђоганијеви, све је у складу и у реду. Њихово двоје деце, петогодишња Силвија и деветомесечна Маринела, могу да послуже као пример лепог васпитања али и љупкости. Силвија је изузетно комуникативна, а млађа девојчица је права радост за околину, јер се буди са великим осмехом на лицу: ништа не може да помути њено расположење, па ни долазак досадних новинара који њену маму одвајају од ње.

 

Фото: Репринт Сабор

 

 

Брачна хармонија је нешто што се у овом дому подразумева, а испољавање нежности оставља за интимне тренутке. Због те дискреције, међутим било је и неких неспоразума...

- Пошто смо често у друштву познатих личности на естради, запазила сам да они љубавне изливе имају на јавним местима - објашњава Слађана. 

- То је прилично нападно увек са тенденцијом да виде и други, па мислила сам да је то нормално. Нарочито је једна фолк певачица желела да покаже како је њен дечко воли. Чак и прстење поклаљају пред другима. И тако сам ја један дан упитала Ђолета, да ли ме он уопште воли? Он ме запањено погледао, не схватајући о чему се ради. Објаснио ми је тада да је његова љубав нешто што треба само нас двоје да знамо и да оно што је ван куће обично и није оно право, него чисти егзибиционизам. Од тада је прошло доста времена и ја сада схватам да је био у праву, јер се те назови љубави, врло брзо потроше и компромитују.

Фото: Репринт Сабор

 

 

Није се Ђоле сетио да јој каже како су скупоцени поклони најчешће украдени или купљени преко "шане". Но, Слађана је и сама схватила шта су праве вредности и заиста у њима ужива. Пошто је расла без мајке, још у детињству научила је све о домаћинству. Вешта је у кувању и свим пословима у кући. Њени рецепти се бележе, а велики је зналац здраве исхране. Поборник здравог живота је и Ђоле, па због тога витка линија и свеж изглед домаћина уопште не чуди. Ако се за Ђолета као мушкарца подразумева да је витак, Слађанино тело изазива пажњу - захваљујући великој бризи и вежбању, али ономе и од Бога датог. Слађана је и у високој трудноћи играла, а и одмах по порођају укључивала се у рад играчке групе.Ништа јој није тешко, енергије има на претек...

 

Фото: Репринт Сабор

 

 

Енергични и амбициозни пре двадесетак година је био и Ђоле: рођени Земунац волео је да игра по дискотекама, а та склоност врло брзо га је одвела и на светска такмичења. Његову витрину красе два најдража трофеја, један освојен у Греноблу, где је 1983. године постао првак Европе, а други у Венецији, где је наредне године постао шампион света у диско плесу. У међувремену Ђоле је пожелео и да пева, тако да ових дана јури како би убрзао излазак плоче "Ритам љубави". У дуету са љим пева и Слађана, а пажњу ће свакако изазвати и нова песма " Не дај се", коју су снимили и као клип. У њему на Калемегдану играју и амерички црнци, па Ђоле поносно каже да је све урађено свестки.

Било је и неких полемика са колегама у смислу ко је бољи, школованији, признатији... Писано је о томе и у нашем листу, када је Соња Лапатанов, прозвала Ђолета као човека који све то ради без покрића.

Фото: Репринт Сабор

 

 

- Верујем да је Соња саветована од погрешних и лоших људи, чим тако говори - каже Ђоле.

- Ја не желим ни са ким да се поредим. Нека то уради публика. Ево, препоручујем нека погледају онај смешни спот за Галу, који је она урадила. То је "Не може то тако!" А после тога нека погледају "Будим се" који сам ја урадио! Милсим да коментар није потребан.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај текст је изашао у "ТВ Новостима" 1994. године.*

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".