Делује тако класично, али је спој јединствених укуса, лешника, чоколаде и ваниле. Није компликована за спремање, а многи је обожавају.  

За овај рецепт потребно вам је: 

  • 180 г шећера
  • 2 кашике какаоа
  • 1 кашика брашна
  • 200 г самлевених печених лешника

За жути фил:

  • 6 жуманаца
  • 180 г шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 70 г густина
  • 1/2 л млека
  • 190 г путера

За чоколадни фил:

  • 4 жуманцета
  • 120 г шећера
  • 2 кашике млека
  • 100 г чоколаде
  • 1 кашичица инстант кафе
  • 2 кашике топле воде
  • 180 г путера
  • 3 кашике самлевеног печеног лешника

За украшавање:

по жељи лешник и чоколада...

И још: 

3 округла пек папира за коре пречника 28 цм, за торту пречника 24-25 цм. 

Начин припреме: 

 
Беланца умутите са мало соли, па помало додавајте шећер и мутите док се не добије чврста маса. Потом додајте просејан какао и брашно и на крају умешајте млевене лешнике. 
Смесу за коре у једнакој количини сипати на већ спремљене папире. 
Пеците их 20-25 минута на 180 степени. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/СОС кухиња SOS Kuhinja

 

Жути фил спремате тако што ћете умутити жуманца и шећер миксером, толико да запене. Додајте густин и кратко промутите, а након тога додајте шољу млека и све уједначите у масу. Припремљену масу сипати у шерпу на шпорету у којој смо угрејали остатак млека.

Фил кувати мешајући жицом док се не згусне (8-10 минута), а онда га скинути са ватре и охладити. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/СОС кухиња SOS Kuhinja

 

Чоколадни фил кувате тако што се миксером  умуте жуманца и шећер, дода млеко, уједначи, а онда десетак минута кувати на пари. После додати чоколаду и мешати док се не истопи, па скинути са ватре и оставити да се охлади на собној температури. Када је охлађен додати кафу растопљену у води, па на крају спојити са омекшалим путером. Умешати и лешник. 


Након што се охлади, жути фил умутите са маргарином. 
На тацну ставити обруч па спустити прву кору са жутим филом који треба поравнати. На њега спустити другу кору и нанети чоколадни фил па и њега поравнати.Затим ставити трећу кору (са жутим филом) и размажите равномерно.

Потребно је да торта одстоји сат времена у фрижидеру. 
Затим је извадите из фрижидера, и лагано скините обруч. 
Торту украсити са мало маште и мало одвојеног, чоколадног фила и лешника.  Поново је ставите у фрижидер да преноћи.  Служите је након тог првог дана стајања. 

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".