Погрешно разумевање песама, односно стихова често се догађа. Лоша дикција извођача, као и брзина којом изговара текст једни су од разлога због чега долазимо у заблуду.

Постоји мноштво хитова који су настали у Југославији, а које је већина погрешно певушила. Доносимо вам списак песама које већина на прогрешан начин пева.

1. Рибља чорба - "Где си у овом глупом хотелу"

Фото: П. Милошевић

 

 

Познату песму и данашње генерације често слушају, а спорни стихове који се погрешно тумаче јесу "ко дим, ко папирни змајеви", док сви неретко певају "горим ко папирни змајеви".

2. Лепа Брена - "Југословенка"

Фото: Никола Обућина/В. Данилов

 

 

Ова песма је обележила певачицину каријеру, готово да не постоји особа која није чула за овај хит. Уместо "сетна ми је душа словенска ", многи певају "сестра ми је душа словенска".

3. Здравко Чолић - "Пусти, пусти моду" ; "Април у Београду"

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Неретко се може чути да неко изговара "пусти, пусти воду".

Уместо "април у Београду, једно прошло доба, носим га у мислима из војничких соба", већина пева "из војничхих снова".

4. Оливер Мандић - "Одлазим, а волим те"

Фото: ТВ Новости

 

 

Често чујемо некога да уместо "дођавола све, дођавола сав бол", отпева "дођавола све, дођавола са мном, одлазим, а волим те".

5. Ђорђе Балашевић - "Девојка са чардаш ногама"

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Славни кантаутор иза себе је оставио безброј хитова, међу њима је и "Девојка са чардаш ногама". Међутим, уместо "баш од таквих су је чувале тетке са ладним трајнама", чујемо "тетке са лажним тајнама".

6. Магазин - "Минус и плус"

Фото: Дарко Дозет

 

 

Спорни стихови из песме јесу "ко минус и плус, ко Амер и Рус, у мом свету ти си коров, а ја хибискус", а многи их тумаче "у мом свету ти си хорор, а ја хибискус".

7. Последња игра лептира - "Наташа"

Готово да не постоји особа која не зна ову песму, а многи њене стихове погрешно тумаче. Стихови који се погрешно тумаче јесу "ал’ остао је кључ од стана и папир од чоколаде. Заборављен упаљач, од штока празна флаша", док многи разумеју "заборављен упаљач, од сока празна флаша".

8. Дино Мерлин - "Кремен"

Фото: Милена Анђела

 

 

Ова песма представља један од најслушанијих Мерлинових хитова, а многи су били у заблуди те погрешно певали стихове "остало је још мало кремена у овом мом старом упаљачу". Многи су певали "остало је још мало времена".

9. Валентино - "Око твоја два"

Често се може чути да се стихови њихове песме "ока твоја два сузама не дају да теку, ноћ је проклета, неверна", много пута певају "ока твоја два Сузана не дају да теку, ноћ је проклета Невена".

10. YУ група - "Морнар"

Чувени хит многи су на погрешан начин тумачили, певајући "као морнар добро море сањао сам те, ал’ је неко слао таласе", уместо "као морнар добро море сањао сам те, ал’ је Нептун слао таласе".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".