Омар Мемедоски упуцан је 2008. јер није желео да раскине са женом блиском опасној криминалној организацији с Апенинског полуострва. Истрага о овом случају је после 14 година добила расплет.

Био са „погрешном женом“! Вође опаке напуљске мафије „Полверино“ завршиле су иза решетака због српског држављанина Омара Мемедоског ког су покушали да ликвидирају.

На младића су се намерачили јер је био у љубавној вези са снајом мушкарца који је био близак клану „Полверино“ и који је због тога наручио његово убиство!

Како наводе италијански медији, због љубавне везе са „погрешном женом“ попадале су главешине једне од најпознатијих и најбруталнијих италијанских мафијашких група.

Фото: Танјуг/АП

 

Српски држављанин Омар Мемедоски је 2008. упуцан испред супермаркета у колено. Имао је пуно среће што је преживео, јер је напуљска мафија била наручила његову смрт!

Пратила га лудачка срећа

Иако се ради о опасној италијанској мафији, локални медији наводе да је од самог старта њихов покушај да се реше Мемедоског био траљав.

- Први покушај заседе је пропао, пошто се убица Касатресе Иполто пре пуцања повредио?! Затим је посао препуштен Гаетану Асилију, који је оклевао, јер се испоставило да познаје жртву. После тога, Бароне је одлучио да ликвидацију повери другој фракцији коју је водио Ђузепе Симиоли. Међутим, Мемедоски је и тада преживео. Изјаве неких од сарадника биле су круцијалне за њихово затварање - наводи извор.

Убрзо је клупко почео да се одмотава и од наизглед безазленог проблема десеткован је клан „Полверино“. Најпре су после злочина пале вође клана Ђузепе Полверино, којег италијански медији називају супербосом. С њим су ухапшени и Салваторе Ликарди и Ђузепе Симиоли.

Недавно, након 14 година настављена је истрага поводом напада на српског држављанина. Тужилаштво је за покушај убиства Мемедоског осумњичило још двојицу главешина тог клана Николу Имбријанија и Салватореа Камароту!

„Никола Имбријани и Салваторе Камарота, главешине клана ’Полверино’, под истрагом су због покушаја убиства Омара Мемедоског, српског држављанина, који је пре 14 година преживео ватрени напад.

Како се наводи у списима, осветили су му се због љубавне везе са снајом једног предузетника блиског крволочном клану из области Ђуљане“, пишу италијански медији, и додају да су пре покретање истраге Имбријани и Камарота већ били на робији:

„Имбријани је пуштен из затвора пре око годину дана након што је одслужио казну за мафијашко удруживање, а Камарота је иза решетака већ 11 година. Обојица ће због напада ускоро наћи на припремном рочишту, када ће се знати у ком правцу ће ићи случај“, пишу локални медији.

Откривено је и ко је фатална жена због које је пала напуљска мафија. Реч је о снаји предузетника Ђенара Ди Разе, који је и сам ухапшен због наручивања убиства.

Првостепено су већ осуђени шеф клана Пепе о Бароне, Ђузепе Симиоли, Салваторе Ликарди и Ђенаро Ди Раза.

„Они су наводно организовали и извели заседу Мемедоском. Полверино и Симиоли осуђени су на казне од шест година и осам месеци затвора. Ликарди је осуђен на шест, а Ди Раза на четири године. Тужилац је тада за њих тражио строже казне, а адвокати су најављивали да ће уложити жалбу. Ђенаро Ди Раза је у очају због своје снаје тражио помоћ ’Полверина’ како би се казнио Мемедовски.

После више упозорења, укључујући неколико премлаћивања Мемедоског, није било жељеног ефекта. Био је упоран, а шеф ’Полверина’ је тада рекао: ’Ја ћу се побринути за то’“, наводе медији.

Ова прича још није добила расплет, а италијански медији често подсећају на овај несвакидашњи случај.

(Терраностранеwс.ит)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".