-Из технолошког угла ово је веома сложен пројекат и зато смо укључили најквалитетније стручњаке из Немачке и радимо са Немачком развојном банком КфW. Он је у почетку коштао 9,6 милиона евра а у међувремену су цене свих сировина порасле али смо у влади донели одлуку да када је овај пројекат у питању, убрзамо његову реализацију и да никако не буде доведен у питање- истакао је Момировић.

Додао је да вишедеценијски проблем Кикинде са водом пуном арсена и бора мора да буде решен, јер би у супротном овај град изгубио замајац развоја.

Фото: Танјуг/ МГСИ/Ђорђе Крстић

 

 

Градоначелник Кикинде Никола Лукач је истакао да радови на изградњи постројења за прераду отпадних вода теку добро и захвалио Влади Србије и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на разумевању за проблем Кикинде са водом и помоћи у његовом решавању.

-Ова инвестиција која тренутно износи 11,4 милиона евра је највећа инвестиција у последњих неколико деценија у Кикинди. Сигуран сам да ћемо заједничким радом обезбедити квалитетну воду за грађане Кикинде која задовољава критеријуме како правилника Републике Србије, тако и критеријуме Европске уније- рекао је Лукач.

Додао је да одабрана технологија гарантује да ће вода и бити таква.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".