Зоран Јеличић ког Тужилаштво за организовани криминал терети да је припадник "ваљевске групе", ухапшен је уторак, 11. октобра, по потерници, после скоро годину ипо у бекству.

Јеличић је прошле године у мају сам себи скинуо наногицу и побегао из кућног притвора. Ухапшен је у околини Уба, објавио је Јуроњуз Србија писање Танјуга ком је ту информацију потврдио његов адвокат Никола Јовановић.

Суд му је одредио притвор након бекства на основу чега је расписана потерница, а сутра ће Јеличић бити саслушан на околности одређивања протвора.

Јеличић је другооптужени у предмету против ове организоване криминалне групе, док је првооптужени Милан Лазаревић звани Лаза Бомбаш. Лазаревић је 4. октобра на паузи током суђења напустио суд, због чега му је одређен притвор и расписана потерница. Он је ухапшен пар дана касније такође у околини Уба, и он се тренутно налази у притвору.

Фото: МУП

 

Ваљевској групи суди се низ тешких кривичних дела - убиства, злочинацко удруживање, недозвољено држања оружја и експлозивних материја, изнуда, наношења лаких и тешких телесних повреда, као и за изнуду новца.

Ова група је похапшена 2009. године, суђење је и даље у току, јер је како је раније саопштио суд, од укупног броја заказаних суђења чак трећина била одложена на захтев одбране.

Поред Лазаревића и Јеличића оптужени су и Милан Милијановић, Небојша Голоскоковић, Александар Павловић, Дејан Велимировић, Мирко Лазаревић, Марко Миличковић и Александар Бошковић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: