Наиме, добио је близанце на исти дан кад је изгубио нерођено дете.

Вања Булић је новинар, књижевник, водитељ, а такође је члан Удружења књижевника Србије и Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат” у којем се налази његова Збирка.

Мало ко зна да је Вања имао тешку животну причу, а са само 5 година бринуо је о млађој сестри и кући.

"Мама је била шести месец трудноће. Морала је одмах да почне да ради, па је отишла на киретажу. Мени је око врата окачила кључ од стана и задужила ме да чувам сестру. На папиру ми је писала шта треба да купим у радњи, да покажем продавцу... Стављала ми је дрва у каљеву пећ и остављала шибицу да заложим" - сећа се аутор култних "Бисера".

Фото: В. Данилов

 

Новинар је свашта проживео, али верује да је то заправо учинило да постане оно што јесте. "Своје детињство не бих мењао ни за чије, јер не бих постао овакав човек."

Супруга Слађана представља велику подршку за њега, а у љубави су већ пет деценија.

"Моје гледање жене је трајало пет секунди. Дошао сам на свадбу са једним другом, две другарице су играле на столу, једна од њих је моја садашња супруга. Ја сам је гледао све време како игра, ни у једном тренутку није стала ни у један тањир, нити је оборила чашу, рекао сам куму садашњем 'Ово је права домаћица!' И ето, био сам освојен за шест секунди", рекао је једном приликом у "Магазину Ин".

Фото: Н. Фифић

 

"Оженио сам се са двадесет осам година, као зрео човек, претходно смо били у вези три године, уз то да сам ја у том периоду служио и војску. Добро смо се познавали и обоје смо спремни ушли у брачну заједницу. Цело моје друштво је такво и имамо само једног разведеног другара са чијом бившом женом се, такође, сви из екипе дружимо. Али, то су све људи који су изашли из стабилних породица и морам да приметим да су већини очеви били војна лица, што можда има неке везе.", објаснио је Вања и додао:


"Када погледамо људе који су данас стасали за брак, не смемо да заборавимо чињеницу да су то они који су одрастали деведесетих година у сиромаштву, у сталном страху како ће се преживети сутрашњи дан и да ли ће се рат прелити и на ову страну. Од тако преплашених људи тешко је направити оне који могу трезвено да размишљају. Зато је данас толико нервозних и болесних"

 

Пар је свој брак крунисао тројицом синова, Огњеном, Душаном и Иваном. Међутим, Вања жали што никада није добио ћерку.


"Жена и ја смо желели још деце. Имали смо договор да ћемо имати троје, сваке четири године по једно. Друго по реду дете жена је изгубила у четвртом месецу трудноће. Било је страшно, једва је остала жива. Четири године није могла да остане у другом стању, да бисмо после добили близанце. На исти дан кад смо изгубили дете, добили смо близанце. Иако не верујем у такве ствари, то је било чудо", рекао је Вања.

 

(Глорија)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".