КраљЧарлс III доделио је службеном гајдашу преминуле краљице Елизабете, Полу Бурнсу (који је свирао на њеној сахрани прошлог месеца), нову улогу, преноси британски The Sun.

Према наводима, гардијски музичар сада ће бити службени свирач новог монарха, а свој први службени наступ одржао је у уторак у Балморалу у краљевој резиденцији.

Појашњено је да ће Пол од сада путовати са Чарлсом у било које место у Уједињеном Краљевству како би свирао гајде испред прозора спаваће собе краља у 9 ујутро - сваког јутра.

Свирао је 15 минута испод прозора

Свако јутро у 9 ујутро, Пол је свирао 15 минута испод прозора краљице у њеној резиденцији – било да је била у Бакингамској палати, дворцу Виндзор, или Балморалу.

Пол је био седамнаести по реду свирач краљице Елизабете, а своју дужност према краљици закључио је срцепарајућим извођењем песме "Sleep darlie sleep" у Вестминстерској опатији током њене сахране прошлог месеца.

Краљица је уживала у овом посебном церемонијалу од свог доласка на власт 1952. године.

- Његова мајка је обожавала имати свог гајдаша. То је лепа традиција - рекао је извор близак краљевској обитељи за британске медије. 

(The Sun)

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Коргији краљице Елизабете - раса коју је најдуговечнија владарка обожавала