САД су данас увеле Северној Кореји нове санкције након најновијег лансирања ракета ове недеље.


Санкције су усмерене на мрежу за набавку горива за коју Вашингтон наводи да подржава оружане програме Пјонгјанга и његову војску, пренео је Ројтерс.

Како је навело у саопштењу америчко Министарство финансија, санкције су усмерене на две компаније регистроване у Сингапуру и компанију регистровану на Маршалским Острвима.

Лансирање балистичких ракета дугог домета ДНРК (Северне Кореје), укључујући и изнад територије Јапана, показују континуирано непоштовање резолуција Савета безбедности Уједињених нација, истакао је у саопштењу Брајан Нелсон, заменик министра за тероризам и финансијску обавештајну службу.

Северна Кореја је испалила у четвртак две балистичке ракете које су летеле изнад територије Јапана.

Лансирање пројектила било је шесто у 12 дана и прво откако је Северна Кореја у уторак испалила ракету средњег домета (ИРБМ) изнад Јапана, што је изазвало одржавање заједничких вежби Јужне Кореје и САД које су испалиле више пројектила у море.

Балистичка ракета "Хјунму-2" је том приликом отказала убрзо након лансирања и срушила се током вежбе, а да бојева глава није експлодирала и да нико није повређен.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".