Док је живео у Румунији у доба комунизма, он је помоћу ње освојио више од десет џекпотова.

Мандел је радио као економиста у касним 1950-им када је почео да смишља како да се извуче из дубоког сиромаштва. Утврдио је да је лутрија најбољи начин да стекне богатство које би га могло одвести у земљу са више могућности, па је почео да смишља своју формулу.

На крају је открио, како тврди, "савршену математичку формулу" која је могла да предвиди пет од шест добитних бројева. Једном је заједно са још четворо људи успео да погоди комплетну комбинацију, а од пара које су поделили на равне части, Мандел је напустио комунистичку Румунију и отишао у Израел.

Иако је ова специфична формула помогла Манделу да предвиди бројеве на румунској лутрији, променио је стратегију када се после неколико година доселио у Аустралију.

Уместо да осмисли формулу која предвиђа бројке, одлучио је да је најбољи начин да повећа своје шансе куповином што је могуће више листића.

Дакле, створио је неку врсту лутријског посла удруживши се са инвеститорима који би му давали новац како би он могао да купи гомилу листића, а затим би са њима поделио добитак.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".