Црвеним тепихом прошетала су се најзначајнија лица домаће продукције серија и на свечаној додели примила ласкаве награде Златна антена жирија и публике.

Убедљиво најбоља серија је "Црна свадба" у продукцији кућа "Фајерфлај" и "Телеком Србија". Трилер-мистерија однела је и награде за најбољу фотографију (Игор Маровић), музику (Биљана Крстић и Драгомир Станојевић) и монтажу (Ненад Пирнат). Преузимајући награду у вредности од 80.000 динара Бобан Јефтић, из продукције "Фајерфлај", приметио је да живимо у фантастично време када има толико добрих ТВ серија и захвалио се "Телекому" што је имао храбрости да уђе у нетипичан пројекат.

Епитетом најгледаније "окитила" се историјска драма "Нечиста крв", којој је припала и Златна антена за најбољи костим (Марина Меденица).

- Веома је занимљиво да је 2022. у Србији, шта год ко мислио, најгледанији Бора Станковић и Воја Нановић - истакао је Милутин Петровић, који са Гораном Станковићем потписује режију.

И историјској драми "Време зла" припало је више Златних антена. Сања Савић Милосављевић, која је трилогију Добрице Ћосића преточила у 15 епизода, награђена је за најбољи сценарио. Ова серија донела је признања и Исидори Симјоновић и Небојши Дугалићу за улоге ћерке и оца, односно Нађе Луковић и Боре Луковића Пуба. Дугалић је једнако добар био и као Милојевић у "Државном службенику" и тиме "осигурао" Златну антену "Љубиша Самарџић" за главну мушку улогу.

- Посебно се радујем што постоји овакав догађај који награђује много све људе који су учествовали и били креатори унутар сложених остварења званих серија или филм. Веома је важно да сви они који су били коцкица у мозаику буду препознати - рекао је Дугалић.

Најбољу главну женску улогу одиграла је Соња Колачарић, а Златну антену "Милена Дравић" припала јој је за ролу Марије Гарчевић у "Мочвари 2". Соња је нагласила важност фестивала и пожелела да се подигне на још виши ниво и да се и даље подржава стварање серија које су мукотрпан рад великог броја људи, а на задовољство многих.

Фото: Инстаграм принтскрин/ senoritamilica

 

 

Читаоци нашег листа одлучили су да Златна антена за најпопуларнији глумачки пар припадне Милици Павловић и Милошу Тимотијевићу, који су освојили чак 30.349 гласа. Музичка звезда је понела "терет" два злата јер је глумац синоћ био на Исланду одакле се јавио видео-поруком и нагласио да је увек најлепше када добијете награду публике.

Певачица није крила одушевљење, те је лепе вести поделила и на друштвеним мрежама.

- Не знам шта ме снашло... Управо сам добила награду за глумачки пар године... Срећна сам... Хвала животе на свему... - написала је певачица на свом Инстаграм профилу.

Фото: Инстаграм принтскрин/ senoritamilica

 

 

- Да ми је пре само годину дана неко рекао да ћу делити позорницу са свима вама, не бих му веровала. Велика је част бити овде после прве глумачке улоге. Захвалила бих се фестивалу, "Вечерњим новостима", "ТВ новостима" и наравно публици која нас је изгласала јер без ње ништа не би било могуће - рекла је Милица на додели.

Глумачко откровење године је Сара Симовић ("Убице мог оца 5"), признање Златна антена за свеукупан допринос ТВ продукцији додељена је Олги Одановић, за режију тинејџ хорор мистерије "Блок 27" награђени су Момир Милошевић и Милица Томовић, док је хрватска драма "Подручје без сигнала" била најпопуларнија серија из региона приказана на нашим малим екранима.

НЕЗАБОРАВНИ МАРКО ЖИВИЋ

ИЗУЗЕТНО дуг аплауз присутни у Дому омладине упутили су прерано преминулом Марку Живићу. Незаборавном глумцу припала је Златна антена за најбољу мушку епизодну улогу и то у серији "Бранилац".

Фото: В. Данилов, Н. Скендерија, П. Милошевић

 

 

- Захваљујем на награди и аплаузима који свима нама много значе. За неколоко дана навршиће се година како Марко није са нама. Ово је била његова последња улога и рола која је њему невероватно много значила. Ако постоји нешто лепо и драго у целој ситуацији, то је што је награђен за ову улогу. Марко је увек новчане делове награда додељивао у хуманитарне сврхе и овог пута ће бити тако - рекла је Живићева сестра Невена.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Милица Павловић у атрактивном издању

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".