Горицу смо запамтили као по вођењу радио емисије ''Буђење'' коју је водила на Студио Б са колегом Драганом Илићем. 

Фото: В. Данилов

 

Водитељка је дужи низ година имала здравствених проблема, које је проузроковао дијабетис, а који је касно открила да га има. Ова болест живи тихо у нашем телу, а јавља се као последица занемаривања брзог, нездравог и савременог живота. Горица је због болести припадала ризичној групи, поготово када је у питању корона вирус. Због проблема у којима се нашла у болести, упозоравала је све да на време преконтролишу своје здравље: 

- Када сам сазнала да имам дијабетес – био је то шок за мане! Мислила да то некако мораш да осетиш, да осетиш да нешто није у реду. На пример, да сам стално жедна, као што многи кажу да је то један од првих знакова за узбуну. Али ја нисам имала баш никакве симптоме. Баш ништа! Смршала сам нагло, то је тачно, али пре тога сам променила начин исхране. Медитеранска и ајурведа кухиња су ми се допале, кренула сам на јогу, хтела сам да доведем килажу у ред. Зато ми није било чудно што губим килограме.- изјавила је једном приликом водитељка за Блиц. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

 

Три месеца провела у потпуном мраку и то је период који јој је најтеже пао јер није знала где се шта налази: 

- Буквално ништа видела нисам, само светло и таму, а онда у једном периоду ни то. Свашта пролази кроз главу, хиљаду питања, неверица, па онда саму себе бодрим, како то није коначно и како ћу сигурно прогледати, да мора да постоји неки лек. На сву срећу, сви знамо напамет где нам се у кући налазе ствари, али нисам могла да знам шта облачим, онда ми сестра извуче из ормана ствари, па стави на кревет, па опише где шта стоји. Немоћ је много гадна, али нисам хтела да јој се препустим. Напипавала сам ствари... Најгоре је било кад треба да једем. Кажу ми шта је у тањиру и где се шта налази, само виљушка или кашика.

Водитељка је успела да се оперише и да врати вид, али је опоравак био спор и вид није био истог квалитета: 

- После операције почела сам да видим обрисе. Опоравак је спор, нијансе су у питању и не зна се колико ће то све трајати. Видим 50 одсто, могу да функционишем, али нису ми јасни детаљи од те магле. Наравно, боље је него пре шест месеци, али далеко од доброг.-саопштила је за Стори. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумца Бранка Милићевића Коцкице

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".