Ања Рупел била је једна од најпопуларнијих певачица и секс-симбол осамдесетих. Почела је у групи "Видеосеx", а након тога је наставила успешну соло каријеру. Данас 56-годишња Ања и даље је у мужичким водама и изгледа подједнако заносно.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌙 (@uspavank4)

 

Ања је била препознатљива по необичном стилу, који је био далеко испред оног времена, с лицем невиног девојчурка и црном косом са шишкама била је предмет сањарења многих мушкараца у бившој Југославији. Имала је тек 16 година кад су почели да снимају, а на њен први концерт у животу с бендом путовала је и њена мама.

Након распада бивше државе о Ањи се ван граница Словеније знало јако мало. Бенд је наставио рад и деведесетих, али убрзо су се разишли, а она је након дуже паузе наставила успешну соло каријеру, али унутар граница своје државе.

 

 

Још као средњошколка је упознала свог садашњег партнера алеша Клинара, а управо он је написао све њене у сасмосталној каријери. Имају 19-годишњу ћерку Луну, а осим што пева, она и пише песме за друге извођаче.

Ања је у марту напунила 56. година и за себе каже да поносно ужива у свом животу, помало ради, бави се својом ћерком и како је пар пута изјавила "води један сасвим обичан живот".

Током своје каријере Ања је свој први солистички албум "Одпри очи“ објавила 1994. а до 2016. са вишегодишњим паузама издала је осам албума.

Подсетимо, групу "Видеосеx" су 1983. основали Изток Турк и Јанез Крижај, а Ања Рупел постала је певачица након аудиције. Певали су о табу темама, мастурбацији, женама серијским убицама, самоубиству због постпорођајне психозе. Објавили су пет албума, а неке од најпознатијих песама су "Вози ме влак в даљаве", "Земља плеше", "Детективска прича", "Модерна ђевојка".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".