Октобарски пун Месец, од 9. октобра, има више различитих имена - ловачки Месец, Месец селидбе, ледени Месец, а најпознатијије по имену Крвави Месец. Као и свака лунарна енергија у пуној фази, он симболизује почетак и крај, означава и важан период за промене у нашем животу. Хороскоп истиче да је од посебног значаја да се фокусирате на односе, емотивне релације у којима вас очекује највише измена.

За време пуног Месеца, Сунце је у емотивној Ваги, па ћемо се посветити партнерству, платонским односима. Такође, Месец ће бити у блиској конјункцији са Венером, планетом љубави и романтике. Задатак који планете свима доносе јесте то да направите савршен баланс између партнерових и ваших емоционалних потреба и жеља. Препустите се свим важним лекцијама и лепотама живота, и не заборавите, сваки крај је шанса за нешто ново и величанствено што долази у ваш живот.

Фото: Профимедиа

 

 

Зашто се зове “крвави Месец”?

Октобарски пун месец се често назива месецом ловаца, према Старом сељачком алманаху. Било је то доба године када је ловцима сигнализирано да изађу и лове како би се припремили за предстојец́у хладну сезону.

Животиње почињу да се гоје уочи зиме, а пошто су фармери недавно очистили своја поља под жетвеним месецом (у септембру), ловци су лако могли да виде јелене и друге животиње. Сматра се да је прича о лову испод октобарског месеца такође разлог зашто се понекад назива и крвавим месецом.

Када је пун, крвави месец у 2022. години

Пун, крвави месец биће на врхунцу 9. октобра 2022. у 16.55 часова. Октобарски пун месец налази се у знаку Овна, а његов утицај ће највише осетити рођени у знаку Рака, Стрелца и Рибе.

Како Крвави Месец утиче на хороскопске знаке?

Ован: Дајте све од себе да поштујете свог партнера или особу која вам се допада и слушајте шта они имају да кажу. Будите отвореног ума и отвореног уха, а то ће вам добро послужити овог месеца.

Бик: Ваши пријатељи и породица можда осећају утицај овог пуног месеца јаче него ви, што значи да је право време да их саслушате и будете уз њих.

Фото: Профимедиа

 

 

Близанци: Иако ће ово можда бити тежак месец за многе, Близанци ће напредовати под октобарским крвавим месецом. Сукоби и несугласице које би се могле појавити током овог периода, могу се решити на миран начин.

Рак: Ако сте слободни, ово неће бити добар тренутак за почетак везе и боље је сачекати неколико дана док се утицај пуног месеца не заврши.То је месец који може да изазове много преокрета за вас, тако да нећете нужно имати право стање ума да започнете нешто ново.

Лав: Овог месеца ћете се трудити да очувате мир, што је добра ствар. Најбоље за вас је да се притајите и да се не препуштате искушењима.

Девица: Положај пуног месеца у октобру ће засенити Девицу, а сунце неће нужно донети било какве велике појаве.

Вага: Вага ће највероватније осетити своју нестабилну природу, а то ће нарочито осетити они који имају неколико планета у овом знаку. Можда ћете се овог месеца осећати одбаченим, али то ће проћи.

Шкорпија: За Шкорпију би ово могао да буде прилично опуштен и слободан месец, јер неће осетити напетост коју пун месец обично доноси.

Фото: Профимедиа

 

 

Стрелац: Можда ћете наићи на неки сукоб овог месеца, али не дозволите да то допре до вас. 

Јарац: Компромис ће бити кључан за вас овог месеца. Будите спремни да слушате оне око себе и избегавајте таласање, ако је икако могуће.

Водолија: Ако сте у вези, ово би требало да буде леп месец за вас. Овај месец заправо може помоћи да боље разумете свог партнера и ојачате везу.

Рибе: Октобарски крвави месец сигнализира крај, али то може једноставно значити да завршавате важан пројекат или период у свом животу. Јанович предлаже да га прославите и припремите се за нови месец који је пред вама.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".