У току јучерашњег дана, сат времена након поднева, у Ђаковици су једну особу насилно угурала у аутомобил два маскирана мушкарца и сексуално је напала.

Жртви је указана медицинска помоћ, а у вези са овим случајем ухапшен је један од мушкараца којем је потом одређена мера задржавања.

У истој општини, неколико сати касније забележен је сличан случај. Једна особа је пријавила да ју је мушкарац насилно угурао у свој аутомобил где је, како наводе из полиције, са њом имао сексуални однос противно њеној вољи.

У штуром полицијском извештају наводи се да је починилац ухапшен, те да му је одлуком тужиоца одређено задржавање.

Истог дана случај силовања забележен је и у Урошевцу, када је жена пријавила свог бившег вереника који је потом ухапшен. Њему је такође одређена мера задржавања.

Пораст броја пријављених случајева силовања, уз повећану медијску пажњу долази након што је у жижу јавности, крајем августа, доспео случај силовања 11-годишње девојчице у Приштини, када је у периоду од месец дана ухапшено 12 особа осумњичених за ово кривично дело. Случај су пратили и масовни протести у Приштини, оставке и откази јавних фунционера и осуде од стране јавних званичника.

(Коссев)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".